ГоловнаНовини ► Юрій Покальчук повертається до рідного Луцька… Своєю книгозбірнею
знайти

Юрій Покальчук повертається до рідного Луцька… Своєю книгозбірнею

Особиста бібліотека видатного українського письменника Юрка Покальчука матиме «прописку» в головній книгозбірні Волині. Про це повідомила «Волинську правду» Людмила Стасюк, директор Волинської державної обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки.

Для Юрія Покальчука, який хоч і народився в Кременці, саме Луцьк завше був рідним містом. Тут, у родині літературознавця Володимира Покальчука, формувався світогляд майбутнього майстра слова, поліглота (володів одинадцятьма мовами). Тут, у першій школі, він отримав середню освіту, відтак вступивши до Луцького педінституту імені Лесі Українки (цей виш йому довелося закінчити, маючи вже диплом із відзнакою випускника Ленінградського університету). Саме Волинь надихала митця, завше кликала у свій світ. Тож і майстер, який, за словами свого брата Олега, «створив територію добра й любові», навіть у своєму останньому творі – «Озерному вітрі», який готувався презентувати на Львівському книжковому ярмарку, освідчувався в залюбленості в праотчий край. У своєму інтернет-щоденнику він зізнавався: «Я дуже люблю Луцьк».

Тож виявом справедливості і шани до світлої пам’яті Юрія Покальчука стала воля його доньки Оксани, яка вирішила передати до фонду Волинської державної обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки особисту книгозбірню майстра слова. А це, як уточнила для «ВП» Людмила Стасюк, директор вищезазначеної установи, – понад тисячу примірників книг із автографами і самого видатного краянина, й славетних письменників світу, твори яких наш земляк перекладав.

Особисту бібліотеку Юрія Покальчука буде перевезено на Волинь завдяки письменнику і журналісту Іванові Корсаку. Обох майстрів слова єднали близькі погляди на літературу й історію, приязні особисті стосунки. Зараз Іван Корсак очолює постійну комісію з питань духовності Волинської обласної ради.

Новину додано у понеділок, 5 липня 2010 року, о 16:19, показати всі новини за понеділок, 5 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: