ГоловнаНовини ► БЮТ проведе чистку кадрів - Григорій Немиря
знайти

БЮТ проведе чистку кадрів - Григорій Немиря

БЮТ проведе чистку кадрів - Григорій НемиряБЮТ може виключити зі свого складу тих, хто голосував за відставку уряду

Фракція Блоку Юлії Тимошенко може виключити зі свого складу депутатів, які проголосували за відставку уряду Юлії Тимошенко, заявив виконуючий обов'язки віце-прем'єра України Григорій Немиря на брифінгу в четвер.

"Фракція буде визначатися ... кожна фракція і партія має відповідні механізми для очищення від таких депутатів", - сказав він у відповідь на питання, чи буде проводитися чистка рядів у фракції після відповідного голосування.

При цьому Г. Немиря підкреслив, що кожен депутат має право на свою думку, так само, як і фракція має право дати оцінку діям певних депутатів, які пройшли до парламенту за списком блоку.

Він висловив припущення, що БЮТ і партія "Батьківщина" після президентських виборів проведе аналіз діяльності і зробить відповідні організаційні висновки.

Після розгляду ініційованого Партією регіонів питання про відповідальність уряду, резолюцію про недовіру Кабінету міністрів підтримали 243 народних депутатів. Зокрема: фракція Партії регіонів - 172, фракція БЮТ - 7, фракція НУ-НС - 15, фракція Блоку Литвина - 19, фракція КПУ - 27, позафракційні - 3.

У БЮТ зараз входить 155 народних депутатів при конституційному складі Верхорвной Ради в 450 парламентаріїв.

Після відпустки Тимошенко проведе "серйозну чистку" в своїх лавах - політолог

Найближчим часом виконувач обов'язків прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко проведе "серйозну чистку" у своїх лавах, вважає директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

"Думаю, що після відпустки Ю.Тимошенко проведе серйозну чистку своїх лав і, думаю, що якщо вона позбавиться 90% свого оточення, від цього вона тільки виграє. Фактично Ю.Тимошенко, яку знали десять років тому, заповнила її команда, і їй необхідно провести таке внутрішнє очищення", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

При цьому він додав, що більшість помилок під час президентської виборчої кампанії "були зроблені самою Тимошенко".

"У Ю.Тимошенко є шанс сьогодні стати лідером опозиції, і від неї залежить нині, якою вона буде – конструктивною чи деструктивною. Я вважаю, що від деструктивної опозицій Україна втомилася, тому найближчим часом від Тимошенко очікуватимуть і її виборці, і західні партнери саме конструктивних кроків", - сказав К.Бондаренко.

На його думку, такі конструктивні кроки можуть бути виражені у створенні сильної політичної сили, яка стала б джерелом конструктивної опозиції. "Якщо Ю.Тимошенко проявлятиме деструктивну позицію, вона зможе втратити позиції лідера, й Україна взагалі може опинитися без сильної опозиції", - додав він.

Водночас експерт виключив можливість участі Ю.Тимошенко у можливих дострокових виборах мера Києва, аргументувавши це тим, що в "цьому випадку вона перекреслить собі майбутнє всеукраїнського політика".

Як повідомлялося, 3 березня Верховна Рада висловила недовіру Кабінету Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко.

Управління зі зв'язків із ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів України в четвер повідомило, що обов'язки прем'єр-міністра України до формування нового уряду покладено на першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Інтерфакс-Україна

Новину додано у четверг, 4 березня 2010 року, о 15:07, показати всі новини за четверг, 4 березня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Київ, показати всі Новини Києва
Тема: "Україна після виборів президента", показати всі новини по темі "Україна після виборів президента"

Ще новини по темі: