ГоловнаНовини ► Табачник ганьбить Януковича, - заява
знайти

Табачник ганьбить Януковича, - заява

8 липня на конференції громадського об’єднання національно-державницьких сил Львівщини було прийнято звернення до Президента україни Віктора Януковича щодо звільнення міністра освіти та науки України Дмитра Табачника.

У зверненні зазначено: «Пане Президенте! Громадськість України вкрай стурбована перебуванням на посаді міністра освіти і науки Дмитра Табачника, який своєю агресивною антиукраїнською позицією викликав і викликає обурення серед освітян, вузівської інтелігенції, науковців, письменників і художників, усіх, кому дорога держава, її культура, освіта та перспективи економічного та культурно-духовного розвитку.

Скандальні публіцистичні і публічні виступи міністра, який не приховує своєї зоологічної ненависті до народу, що дав назву державі, до його культури та історії, що її інтерпретує, виходячи з власних українофобських переконань. Зі слів і дій Табачника проглядає примітивний нацизм. Міністр не володіє елементарними знаннями та науковим розумінням процесів у минулому, що наносить непоправну шкоду як авторитету держави в цілому, так і, зокрема, партії, що перемогла на президентських виборах і привела свої кадри до влади. Тим паче викликає здивування, що ніхто з адміністрації Президент, Кабінету міністрів належно не зреагували на масові виступи і протести, які пройшли по всій Україні. Створюється враження, ніби хтось зацікавлений, аби збурення в суспільстві продовжувались до безконечності, і таким чином постійно провокувати напружену ситуацію в країні.

Пане Президенте, де ж Ваша обіцянка про забезпечення стабільності в суспільно-політичному житті? В ім’я чого він так вперто тримається за цього невігласа і паталогічного українофоба? Невже Ви не розумієте, що Табачник ганьбить не лише усіх Українців, але й Вас, як Президента. Хіба Ви не усвідомили, що крім світоглядних уподобань, кожна нормальна людина має совість, гідність, честь, сором.

Невже Вам не соромно бачити біля себе цього морального пігмея, безпринципного політичного паяца! Ми ж більше не можемо миритися з цим приниженням і категорично вимагаємо негайного його звільнення.

Якщо й це наше звернення залишиться без належного висновку, ми залишаємо за собою право, гарантоване Конституцією України, вдатися до більш радикальних заходів».

Як поінформував член об’єднання національно-державницьких сил Львівщини Володимир Парубій, у разі, якщо влада не зверне уваги на позицію громадськості, восени у Львові знову розпочнуться масові акції за відставку Табачника.

«Семиноженко відійшов – Табачник теж мусить відійти!» – заявив В.Парубій.

Новину додано у п'ятницю, 9 липня 2010 року, о 15:18, показати всі новини за п'ятницю, 9 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: