ГоловнаНовини ► Грушовінчук вручив волинянці-МНС-ниці новенький рятувальний костюм
знайти

Грушовінчук вручив волинянці-МНС-ниці новенький рятувальний костюм

У місті Луцьку змагалися сільські пожежники. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в ГУ МНС Волині.

Добре, коли у селі функціонують місцеві пожежні команди – саме вони здатні приборкати пожежу ще до прибуття основних пожежно-рятувальних підрозділів із районного чи обласного центру. Вправними пожежними командами багаті Ковельський, Ратнівський, Любомльський, Старовижівський та Луцький райони Волині. Тут здавна вміють шанувати і своє, і чуже.

Окрім збережених ще з радянських часів пожежних депо, на волинській землі з’являються нові підрозділи місцевої пожежної охорони. А все для людей – про них турбуються керівники районів і опікується головне управління МНС в області.

Для підвищення рівня боєздатності МПК, які є помічниками пожежно-рятувальної служби краю на селі, в області постійно проводяться змагання з пожежно-прикладного спорту.

8 липня змагання МПК Луцького району, що проводились на базі частини спецтехніки міста Луцька, перетворились на справжнє свято, де витав дух суперництва та взаємодопомоги. Адже вони проходили напередодні жнивної команії-2010 – надто важливо зберегти від вогню кожний пшеничний колосок на жнивному полі.

«Ви сьогодні тренуєтесь задля безпечного майбутнього, – зазначив на відкритті змагань начальник головного управління МНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук. – Попереду жнива, потрібно зробити все можливе, щоб не допустити пожеж на хлібних масивах Волині, а від вашого вміння та швидкої реакції залежить збереження життя та нажитого майна волинян».

Змагання пройшли за традиційною схемою рятувальників: пожежна естафета, бойове розгортання, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, огляд технічного стану пожежної та пристосованої техніки для гасіння пожеж хліба на корені. Тут було гамірно та цікаво: суперники не тільки підвищували власний рівень боєздатності, але й могли поспілкуватися.

За результатами змагань кращими стали пожежні команди зі сіл Лище, Романів, Чаруків. Журі з числа фахівців головного управління визнало найкращою техніку молодої команди з села Чаруків. До речі, опікується цим підрозділом жінка – Алла Федорчук, яка торік подбала про її створення у власному селі. Тепер село Чаруків у цілковитій безпеці: пожежні цілодобово на варті життя та безпеки своїх односельців.

Єдиній жінці-керівнику МПК головний рятувальник області особисто вручив новенький рятувальний костюм, зазначивши, що таких захисників потрібно на Волині якнайбільше. У подарунок пожежники МПК сіл Лище, Романів, Чаруків, Городище-2, Радомишин, Білостік отримали бойовий одяг, телефони та радіоприймачі.

Новину додано у п'ятницю, 9 липня 2010 року, о 15:30, показати всі новини за п'ятницю, 9 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: