ГоловнаНовини ► У Львові на підготовку до опалювального сезону вже витратили 3 млн грн
знайти

У Львові на підготовку до опалювального сезону вже витратили 3 млн грн

На об’єктах ЛМКП «Львівтеплоенерго» триває підготовка до нового опалювального сезону. Особлива увага приділяється стратегічно важливим об’єктам підприємства. На ремонти та обладнання уже затрачено близько 3 мільйонів гривень.

Як повідомили ZAXID.NET упрес-службі Львівської міської ради, зокрема заізольовано теплову мережу від ТЕЦЕ "Південна", замінено мережі на вул. Ковельській, тривають роботи на вул. Кавалерідзе, Медової Печери, Водогінній, Чигиринській, Науковій та інших. Обладнання готове до опалювального сезону на 40%, за словами тепловиків.

Зараз зупинена ТЦ "Південна", де тривають ремонтні роботи з підготовки всього технологічного обладнання до опалювального сезону. Уже проведено гідравліку внутрішньої системи та розпочато роботи на основному і допоміжному обладнанні теплоцентралі. Капітально ремонтують один з трьох котлів.

"Ця котельня має непросту історію, бо будувалась і для обігріву Сихівського району. Але з невідомих причин у 2004 році від неї відмовились. І тоді почались збої у теплопостачанні. Відколи я прийшов на посаду міського голови, ми почали це виправляти. У 2008 ми взяли цю котельню у комунальну власність. Тепер мешканці мають і гарячу воду, і тепло. Самі котли старі, але вони ще надійні. З 2008 року ми не піднімаємо тарифи, але сьогодні не час це робити. Підприємство працює на межі рентабельності. Найбільша проблема – це наші мережі. Я надіюсь на нашу державу. За останні роки з державного бюджету на теплопостачання ми не отримували грошей", – розповів міський голова Львова Андрій Садовий, перебуваючи на ТЦ "Південна".

Паралельно було проведено ізоляцію теплотраси, яка іде від ТЦ "Південна". Заізольовано близько 240 м. теплотраси. ЛМКП "Львівтеплоенерго" власними силами та коштом провело відновлення ізоляції теплотраси із застосуванням сучасної технології, а саме закріплено на трубі оболонки із демонтованих листів оцинкованої бляхи, що не зазнала корозії та залито під неї пінополіуретан. Вартість робіт – 740 тис. грн.

ТЦ "Південна" забезпечує теплом і гарячою водою практично весь Сихівський район – опалення – 417 будинків з 582; гаряча вода – 384 будинки з 436. Літом ТЦ "Південна" може забезпечити гарячою водою весь Сихівський масив.

Новину додано у п'ятницю, 9 липня 2010 року, о 15:33, показати всі новини за п'ятницю, 9 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: