ГоловнаНовини ► На Львівщині штраф за масове спалювання сухої трави може зрости в десять раз
знайти

На Львівщині штраф за масове спалювання сухої трави може зрости в десять раз

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради вирішила звернутися до Уряду з пропозицією підняти в десять разів розмір штрафу за самовільний підпал сухої трави чи листя.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Присутні на засіданні комісії наголосили на шкоді довкіллю та небезпеці виникнення великих лісових пожеж внаслідок таких неконтрольованих самовільних підпалів. Депутати дійшли висновку, що роз'яснювальна робота серед населення не дає позитивного ефекту, а відповідальність, яка на сьогодні передбачена чинним законодавством, не може виступати стримуючим засобом. Тому комісія доручила Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища у Львівській області вивчити закордонний досвід запобігання та боротьби з самовільними підпалами сухої трави. Також комісія вирішила звернутися до Уряду з пропозицією підняти в десять разів розмір штрафу за самовільний підпал сухої трави чи листя.

У розгляді та обговоренні цього питання взяли участь представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області та прокуратури Львівської області. Львівська обласна державна адміністрація проігнорувала запрошення на розгляд цього питання.

Новину додано у п'ятницю, 9 липня 2010 року, о 20:34, показати всі новини за п'ятницю, 9 липня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Екологія", показати всі новини по темі "Екологія"

Ще новини по темі: