ГоловнаНовини ► Закарпаття проситиме у Мінприроди 5,4 млн грн на вивезення пестицидів
знайти

Закарпаття проситиме у Мінприроди 5,4 млн грн на вивезення пестицидів

На Закарпатті залишаються невивезеними 256 тонн хімічних засобів захисту рослин, з них 104 тонни – в контейнерах. На останній сесії облради на утилізацію та вивезення отрутохімікатів з обласного бюджету було виділено 2 млн грн. Також управління охорони навколишнього середовища надіслало фінансовий запит у Мінприроди щодо виділення 5,4 млн грн для цих робіт. Найближчим часом планується продовжити вивозити хімічні засоби захисту рослин з території області.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Закарпатської ОДА, про це йшлося у вівторок, 13 липня, на засіданні координаційної ради з питань реалізації комплексної програми «Здоров’я нації» під головуванням заступника голови облдержадміністрації Івана Качура.

Про вивезення за межі області непридатних пестицидів доповідав начальник відділу регулювання водних ресурсів, атмосферного повітря та поводження з відходами Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області Микола Карп’юк. Він повідомив, що з 2007 року на Закарпатті почали реалізовувати проект очищення області від пестицидів. За угодою з німецьким підприємством, до цієї країни вивозили небезпечні речовини на утилізацію. На завершення робіт не вистачило грошей, адже переробка однієї тонни пестицидів коштує близько 20 тисяч гривень.

«Цьогоріч роботи з очищення регіону від небезпечних пестицидів затрималися у зв’язку з тим, що бюджет був прийнятий із запізненням. Нині передусім треба вивозити отрутохімікати з тих місць, де вже виникають або можуть виникнути проблеми з їхнім зберіганням», – зазначив Микола Карп’юк.

«Враховуючи те, що наш край позиціонує себе як туристичний, проблему з вивезенням отрутохімікатів необхідно вирішувати насамперед. Закарпаття має бути справді екологічно чистим регіоном, – резюмував заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Новину додано у вівторок, 13 липня 2010 року, о 18:22, показати всі новини за вівторок, 13 липня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Закарпаття, показати всі Новини Ужгорода
Тема: "Екологія", показати всі новини по темі "Екологія"

Ще новини по темі: