ГоловнаНовини ► Для мешканців Львівщини створили "гарячу лінію" з питань отримання субсидій
знайти

Для мешканців Львівщини створили "гарячу лінію" з питань отримання субсидій

Кожен, хто справді потребує допомоги від держави, її отримає. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко під час селекторної наради з питань соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Слід особливо наголосити на тому, що житлова субсидія буде призначатися за спрощеною процедурою, яка передбачає надання заяви, декларації про доходи і майновий стан. Громадянам, які вже користуються субсидіями, перерахунок буде здійснено автоматично.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської облдержадміністрації, у зв’язку з підвищенням цін на житлово-комунальні послуги обов’язковий відсоток платежу від середньомісячного сукупного доходу для працюючих становитиме 15% і для пенсіонерів – 10%. «Ми починаємо безпрецедентну роботу з підтримки соціально незахищених верств населення і це буде останній рік, коли ми дотуємо Нафтогаз України», - додав віце-прем’єр.

Міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич зазначив, що уряд скасував норму, яка не дозволяє отримувати субсидію, якщо є борг за оплату комунальних послуг.

Міністр праці та соціальної політики Василь Надрага повідомив, що створено урядову безкоштовну гарячу лінію з питань отримання субсидій. Її номер 0800507309. У кожній області, зокрема, і на Львівщині, вже почалася робота над створенням спеціальних телефонних гарячих ліній, за якими громадяни можуть звертатися за консультацією щодо отримання субсидій.

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль повідомив, що в Україні як мінімум в два рази збільшиться кількість сімей, які отримають субсидії. Чи буде збільшення аналогічним на Львівщині – можна буде сказати за 10 днів, коли ОДА завершить аналіз ситуації. Крім того, в області буде створено регіональний штаб для допомоги в отриманні житлових субсидій, щоб нікого не залишити без уваги. Для надання більш детальних роз’яснень з питань надання субсидії у всіх управліннях соцзахисту населення відкрито телефони «гарячої лінії», у тому числі у головному управлінні праці та соцзахисту населення – 235-24-70, у міському управлінні – 235-48-85. Прийом документів здійснюватиметься органами соцзахисту щодня без обідньої перерви.

Новину додано у понеділок, 19 липня 2010 року, о 21:58, показати всі новини за понеділок, 19 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: