ГоловнаНовини ► В Туреччині військових звинуватили у спробі державного перевороту
знайти

В Туреччині військових звинуватили у спробі державного перевороту

Державні ЗМІ Туреччини повідомили, що суд в Стамбулі пред'явив 196 військовим звинувачення в спробі повалення уряду, повідомляє BBC Russia

Підозрювані, серед яких були як офіцери строкової служби, так і відставні військові, у тому числі генерали і адмірали, були заарештовані на початку року. Офіцерів звинувачують у спробі повалення уряду, який, на їхню думку, загрожував світській системі правління.

Передбачувана змова була затіяна ще в 2003 році.

У минулому в Туреччині не раз проходили процеси у справі про підготовлювані перевороти.

Новину додано у понеділок, 19 липня 2010 року, о 23:26, показати всі новини за понеділок, 19 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Світ, показати всі Новини Світу
Тема: "Геополітика", показати всі новини по темі "Геополітика"

Ще новини по темі:

  • Україна і Румунія домовилися про відкриття нового міжнародного пункту (02.08.2010 22:02)

    30 липня в румунському місті Бая-Маре голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова повітової ради Марамуреш Мірче Ман підписали Протокол доповнень до Угоди про співробітництво, укладеної 29 березня 2008 року. Відповідно до підписаного протоколу, сторони - Івано-Франківська облдержадміністрація (Україна) і повітова рада Марамуреш (Румунія) «надають необхідне сприяння»: для відкриття міжнародного пункту переходу через українсько-румунський державний кордон Шибене (Україна) – Поєніле-де-суб-Мунте (Румунія) «в межах компетенції, визначеної національним законодавством України та Румунії».
  • У Львові оголосили збір пожертв на добудову Генконсульства Польщі (02.08.2010 10:52)

    2 серпня о 10.00 працівники будівельної компанії «ВЕЕМ-Будсервіс» (м.Львів) оголосили безстрокову громадянську акцію протесту і заклику до Варшави про справедливе закінчення будівництва нового приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Львові.
  • Німеччина зняла застереження щодо приєднання України до Гаазької конвенції (02.08.2010 10:33)

    Німеччина зняла своє застереження стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це повідомила у своєму листі міністру юстиції України Олександру Лавриновичу тимчасова повірена у справах Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен.
  • Німеччина зніме заперечення проти приєднання України до Гаазької конвенції (26.07.2010 18:15)

    Німеччина незабаром зніме своє заперечення стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це в своєму листі міністрові юстиції України Олександру Лавриновичу заявив посол Федеративної Республіки Німеччина Ганс-Юрген Гаймзьот.
  • Львів'янина призначено послом України в Польщі (24.07.2010 15:29)

    Президент України Віктор Янукович своїм указом призначив Надзвичайним і Повноважним послом України у Республіці Польща Маркіяна Мальського.