ГоловнаНовини ► Візити високопосадовців з Росії ведуть до остаточної капітуляції проекту "Україна", - політик
знайти

Візити високопосадовців з Росії ведуть до остаточної капітуляції проекту "Україна", - політик

«Перелік високопосадовців РФ, які останніми днями трамбують територію України та її інформаційний простір відверто українофобськими заявами, викликають глибоке обурення та відвертий спротив», - повідомив керівник фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк.

"Мер Москви Лужков, який попри дворічну заборону в’їзду до України отримав сьогодні карт-бланш і ставить відверті територіальні претензії до України в частині статусу Севастополя та Криму. А так званий "душепастирський" візит Патріарха Кирила на Україну відверто супроводжується неприхованою релігійною експансією українського православ’я з метою монополізувати усе православ’я під Московський омофон", - зазначає Романюк, повідомляє кореспондент ZAXID.NET .

"Заяви так званого отця Сергія Одеської єпархії стосовно вимоги від влади, якщо не у тижневий, то в місячний термін ліквідувати Київський Патріархат як "розкольницький", відверто провокують конфлікт та релігійну дестабілізацію між віруючими, владою та Церквою. Це свідчить про відвертий реваншизм московсько-кремлівського панування на Україні. Все це освячується візитом прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна у Крим на відпочинок до Януковича, у зустрічі з яким візьмуть участь і Кирило, і Лужков", - стверджує Романюк.

"Це свідчить про реалізацію сценарію остаточної духовно-релігійної, політико-економічної та територіальної капітуляції так званого проекту "Україна" у виконанні Президента Януковича. Є всі підстави та підозри сподіватися, що на цій зустрічі україно-ненависного квартету відбудеться остаточна здача Криму Росії, як і цілого українського православ’я", - переконаний Романюк.

"Якщо цей сценарій буде реалізований, він зірве хитку політичну стабільність та призведе до громадянської війни та розколу держави на дві антагоністичні частини: Московсько-патріархальний Схід та Центрально-Західноукраїнську полі православну україно-державницьку більшість", - зауважив Романюк.

Новину додано у п'ятницю, 23 липня 2010 року, о 16:21, показати всі новини за п'ятницю, 23 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Івано-Франківщина, показати всі Новини Івано-Франківська
Тема: "Геополітика", показати всі новини по темі "Геополітика"

Ще новини по темі:

  • Україна і Румунія домовилися про відкриття нового міжнародного пункту (02.08.2010 22:02)

    30 липня в румунському місті Бая-Маре голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова повітової ради Марамуреш Мірче Ман підписали Протокол доповнень до Угоди про співробітництво, укладеної 29 березня 2008 року. Відповідно до підписаного протоколу, сторони - Івано-Франківська облдержадміністрація (Україна) і повітова рада Марамуреш (Румунія) «надають необхідне сприяння»: для відкриття міжнародного пункту переходу через українсько-румунський державний кордон Шибене (Україна) – Поєніле-де-суб-Мунте (Румунія) «в межах компетенції, визначеної національним законодавством України та Румунії».
  • У Львові оголосили збір пожертв на добудову Генконсульства Польщі (02.08.2010 10:52)

    2 серпня о 10.00 працівники будівельної компанії «ВЕЕМ-Будсервіс» (м.Львів) оголосили безстрокову громадянську акцію протесту і заклику до Варшави про справедливе закінчення будівництва нового приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Львові.
  • Німеччина зняла застереження щодо приєднання України до Гаазької конвенції (02.08.2010 10:33)

    Німеччина зняла своє застереження стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це повідомила у своєму листі міністру юстиції України Олександру Лавриновичу тимчасова повірена у справах Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен.
  • Німеччина зніме заперечення проти приєднання України до Гаазької конвенції (26.07.2010 18:15)

    Німеччина незабаром зніме своє заперечення стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це в своєму листі міністрові юстиції України Олександру Лавриновичу заявив посол Федеративної Республіки Німеччина Ганс-Юрген Гаймзьот.
  • Львів'янина призначено послом України в Польщі (24.07.2010 15:29)

    Президент України Віктор Янукович своїм указом призначив Надзвичайним і Повноважним послом України у Республіці Польща Маркіяна Мальського.