ГоловнаНовини ► Через Волинь білорус підпільно хотів вивезти раритетні речі та стародавні монети (ФОТО)
знайти

Через Волинь білорус підпільно хотів вивезти раритетні речі та стародавні монети (ФОТО)

До зони митного контролю міжнародного автомобільного пункту пропуску «Доманове» на виїзд з України заїхав автомобіль «Фольксваген» під керуванням громадянина Республіки Білорусь. Автомобіль рухався по «зеленому коридору», але був виведений на «червону смугу», де водію та трьом пасажирам автівки інспектори запропонували заповнити митні декларації. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомила Державна митна служба України.

Під час усного опитування та письмового декларування подорожуючі заявили про наявність у них валюти: доларів США, євро, білоруських рублів та українських гривень. Проте під час митного контролю автомобіля та особистих речей водія було виявлено старовинні російські та польські монети ХІХ століття, медалі, орден «Александра Невського», паперові купюри початку ХХ століття, старовинні чайні ложки та годинник, 2 літографії : «Памятник императору Павлу» та «Великий князь Михаил Павлович». На додачу ще й один з пасажирів авто теж приховав серед особистих речей та у кишенях одягу 57 старовинних монет та 2 десертні ложки 1843 року виготовлення.

Виявлені предмети було вилучено та відправлено на експертизу. Висновки експертизи підтвердили, що предмети правопорушення становлять культурну та історичну цінність. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України.

Новину додано у понеділок, 26 липня 2010 року, о 11:55, показати всі новини за понеділок, 26 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: