ГоловнаНовини ► У Ковелі освятили новий храм
знайти

У Ковелі освятили новий храм

У житловому масиві «Сільмаш», що у Ковелі, відбулось освячення храму «Воскресіння словущеє». На цю подію його настоятель протоієрей Михаїл Чупак та церковна громада чекали більше восьми років. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в Ковельському МВК.

Будівництво храму започаткували у 2002 з благословення Високопреосвященнішого Симеона (тоді владика керував Володимир-Волинською єпархією, а нині він архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський). Він і провів чин освячення храму та Божественну літургію.

Розділити радість торжества зі своїми земляками прибув і голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він привітав присутніх з відкриттям храму та пообіцяв свою підтримку в подальшому впорядкуванні території навколо нього, завершенні внутрішніх робіт.

Учасниками святкового богослужіння були представники міської влади, священнослужителі, викладачі та учні недільної школи, яка багато років діє при храмі. Святкову службу завершив хресний хід навколо храму. Архієпископ Симеон та протоієрей Михаїл Чупак вручили також архієрейські нагороди та церковні грамоти меценатам будівництва і найбільш активним прихожанам храму «Воскресіння словущеє».

Новину додано у вівторок, 27 липня 2010 року, о 18:33, показати всі новини за вівторок, 27 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: