ГоловнаНовини ► Волинські пластуни за місяць двічі отаборилися
знайти

Волинські пластуни за місяць двічі отаборилися

Протягом липня члени Волинського відділення Національної скаутської організації України Пласт мали змогу побувати на двох пластових таборах. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в управлінні сім’ї молоді та спорту Волинської ОДА.

Так з 10 до 23 липня поблизу озера Охнич Маневицького району проходив пластовий вишкільний табір «ОЙ». Учасниками табору стало близько 50 юнаків та юначок 11-18 років з Луцька, Острога Рівненської області, а також кількох сіл Маневицького району. Протягом двох тижнів діти на практиці перевіряли ті знання, які вони здобували протягом року.

Орієнтування на місцевості, надання першої медичної допомоги, куховарення, астрономія, природознавство – ось далеко не повний перелік того, що вивчали на таборі діти. Варто відзначити, що навчання на таборі відбувається у формі обговорень, дискусій, а також максимального практичного застосування набутих навичок. Окремо слід відзначити спортивну та розважальну частини виховної програми табору. Щодня юнаки та юнки брали участь в індивідуальних і командних спортивних та інтелектуальних змаганнях, плавали в озері. Окрім того, кожного вечора пластуни збирались на вечірню ватру, зібрання біля святкового вогнища, програму для якого готували учасники табору. Мабуть особливо запам’ятається усім учасникам табору і нічний алярм при свічках, під час якого один пластун урочисто склав Пластову Присягу.

Оскільки табір відбувався у рамках проекту «Маршрути поколінь – передання історичного минулого жертв тоталітарних режимів молоді шляхом створення меморіально-туристичного маршруту по Волині», метою якого є привернути увагу громадськості до життєвого досвіду репресованих та задовольнити потреби літніх людей у живому спілкуванні, то у гості на табір завітав голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю Василь Кушнір. Він поділився із молоддю своїми спогадами про часи війни, відповів на численні запитання юнаків. Пластуни також виконали для гостя кілька пластових і повстанських пісень та запросили пана Кушніра на обід.

За результатами роботи на таборі, серед дітей були визначені першуни, юнак та юнка, які продемонстрували найкращі знання в різних галузях та були найбільш активними під час табору. Ними стали Марія Ляпощенко та Юрій Тьохта.

Проект одержав дотацію в рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (Німеччина). А вже 21 до 30 липня в селі Волошки Рівненської області відбувається пластовий табір «Майстерня пригод». Табір організований для наймолодших членів організації Пласт – новаків, дітей віком 6-11 років.

Учасниками табору є 35 дітей Рівненської та Волинської областей. Поряд із пластовими заняттями, програма табору передбачає мистецькі ділянки, спортивні змагання, мандрівки, теренові ігри, вогники, театр. Ігри та заняття, які проводяться на таборі, націлені на відкриття дитячих талантів та розвивають дитячу творчість, почуття відповідальності, чесності, національної гордості, закладають основи лідерства. Табір частково профінансовано управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.

Новину додано у середу, 28 липня 2010 року, о 10:53, показати всі новини за середу, 28 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: