ГоловнаНовини ► Азаров вважає, що на більшості українців підняття тарифів не позначиться
знайти

Азаров вважає, що на більшості українців підняття тарифів не позначиться

Більшість громадян України не відчує на собі підвищення комунальних тарифів, завдяки введенню в дію механізму надання субсидій на оплату послуг ЖКГ. Про це 28 липня на прес-конференції заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, Уряд не зацікавлений в тому, щоб значна частина громадян скоротила свої витрати на внутрішньому ринку через підвищення комунальних тарифів.

Прем'єр відзначив, що за останні півроку купівельна спроможність громадян збільшилася, повідомили ZAXID.NET в прес-службі Партії регіонів.

"У цьому якраз і полягала складна перипетія наших переговорів з Міжнародним валютним фондом. Ми повинні були знайти розумний компроміс, розумний баланс між дефіцитом державного бюджету і тим обсягом соціальної допомоги та соціальних виплат, які ми вважали за необхідне проводити, щоб наша економіка продовжувала виходити з кризи", - сказав він.

М.Азаров відзначив, що, на його думку, такий баланс був знайдений, а як він буде реалізований - буде залежати і від громадян, і від чиновників.

"У нас залишається місяць до того, як вся ця робота повинна бути завершена, і якщо вона пройде грамотно, ефективно, то значна кількість людей наших не відчують на собі ось ці заходи, на які довелося піти, підкреслюю: значна частина", - сказав прем'єр-міністр.

Глава уряду додав, що у зв'язку з цим чиновникам на місцях дозволили приймати конкретні рішення щодо ситуації, орієнтуючись на загальні підходи до оформлення субсидій, з тим, щоб потім, проаналізувавши практику, уряд міг внести зміни в нормативні документи щодо оформлення субсидій.

Новину додано у середу, 28 липня 2010 року, о 21:24, показати всі новини за середу, 28 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: