ГоловнаНовини ► Надання кредиту МВФ свідчить про відновлення довіри до України – С.Тігіпко
знайти

Надання кредиту МВФ свідчить про відновлення довіри до України – С.Тігіпко

Надання кредиту МВФ свідчить про відновлення довіри до України – С.ТігіпкоВідновлення співпраці з МВФ відкриває перед Україною нові можливості економічного зростання та поліпшення іміджу нашої держави на міжнародній арені.

Так віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко прокоментував рішення Ради директорів МВФ щодо затвердження нової програми співпраці з Фондом та виділення Україні першого траншу . Про це ІМК повідомили у прес-службі урядовця.

«Те, що Рада директорів МВФ одноголосно затвердила нову програму «стенд-бай» для України в розмірі 15,5 млрд. дол. США, свідчить про підтримку міжнародним співтовариством курсу реформ, спрямованих на економічне зростання нашої держави та підвищення добробуту українців», - зазначив віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, який очолював переговори з МВФ від України.

На думку Сергія Тігіпка, така одностайність у прийнятті рішення є доволі рідкісним випадком при затвердженні фінансових програм Фонду, частина яких спрямована на бюджетне фінансування.

С.Тігіпко наголосив, що Україна виконала всі вимоги МВФ, довівши реалістичність доходної частини бюджету і впроваджуючи реальні реформи, які підвищать конкурентноздатність країни на міжнародних ринках та сприятимуть зростанню добробуту українців.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що нова програма співпраці з МВФ у розмірі 15,15 млрд. дол. США розрахована на 2,5 роки. Перший транш, який Україна очікує отримати уже найближчими днями, складе 1,89 млрд. дол. США і буде спрямований на збільшення золотовалютних резервів НБУ та часткове покриття дефіциту бюджету цього року. Отримання другого траншу кредиту МВФ заплановано на кінець грудня цього року.

«Згідно з умовами програми співпраці Україна отримає 2 млрд. дол. США на покриття дефіциту бюджету 2010 року, але уже з наступного року усі без винятку кошти будуть спрямовані лише на поповнення золотовалютних резервів Національного банку України. Це дозволить перш за все стабілізувати національну валюту та стане гарною запорукою для подальшого розвитку фінансового сектору держави», - зазначив С. Тігіпко.

Віце-прем’єр переконаний, що відновлення співпраці з Фондом дасть важливий позитивний сигнал міжнародним інвесторам і дозволить залучати кошти інших міжнародних фінансових інституцій.

«Програма співробітництва з МВФ сприятиме підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, що, в свою чергу, призведе до збільшення іноземних інвестицій в економіку нашої держави», - підкреслив Сергій Тігіпко.

Новину додано у четверг, 29 липня 2010 року, о 11:26, показати всі новини за четверг, 29 липня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Україна та МВФ", показати всі новини по темі "Україна та МВФ"

Ще новини по темі:

  • Гроші МВФ будуть у квітні

    Гроші МВФ будуть у квітні (24.02.2011 13:18)

    Влада готова підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років вже в березні. Після чого МВФ позичить Україні ще 1,56 млрд. доларів. Незадоволені можуть висловити свій протест на керованих акціях Федерації профспілок.
  • Опозиція сьогодні направить листа до МВФ

    Опозиція сьогодні направить листа до МВФ (06.07.2010 14:48)

    Опозиція сьогодні направить листа директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Домініку Стросс-Кану, членам Ради директорів МВФ.
  • Щедрий МВФ - Тимошенко

    Щедрий МВФ - Тимошенко (06.07.2010 9:53)

    Україні не потрібен кредит Міжнародного валютного фонду в розмірі 15 мільярдів доларів.
  • Толстоухов: переговори з МВФ є складними

    Толстоухов: переговори з МВФ є складними (29.06.2010 12:49)

    Переговори з Міжнародним валютним фондом є досить складними. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, передає кореспондент ІМК.
  • Тігіпко визнав: без грошей МВФ країні буде кепсько

    Тігіпко визнав: без грошей МВФ країні буде кепсько (14.06.2010 13:21)

    Україні наразі безумовно необхідна співпраця з МВФ до 2012 року. Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі 5 каналу.