ГоловнаНовини ► Лист львівської влади до Зіновія Митника
знайти

Лист львівської влади до Зіновія Митника

Лист львівської влади до Зіновія МитникаЛьвівська влада просить Міністерство охорони здоров'я дозволити оздоровлюватися студентам

Згідно новоухваленого рішення Міністерства охорони здоров’я України (наказ №288 “Про внесення змін і доповнень до наказів МОЗ України від 27.12.1999 №302 та від 03.07.2001 №258”), студенту потрібно мінімум 10 днів, щоб зібрати довідки для санаторно-курортного оздоровлення, що фактично унеможливлює оздоровлення студентів. Сьогодні Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Міністра охорони здоров’я Зіновія Митника з проханням дозволити надання санаторно-профілактичного лікування студентам за довідками спрощеної форми, які діяли раніше. ЛОДА просить повернути дію наказів, згідно яких для отримання лікування достатньо довідок, які видані закладами охорони здоров’я за підписами лікуючих лікарів та завідуючих відділень.

Питання є особливо гострим та потребує негайного вирішення, адже за путівками до санаторіїв-профілакторіїв, як правило, звертаються студенти з числа соціально незахищених категорій з низьким рівнем достатку.

Лист Львівської обласної державної адміністрації став результатом чисельних скарг та звернень ВМГО “Національний студентський союз” та органів студентського самоврядування вишів Львівщини щодо складної процедури отримання довідок та оформлення санаторно-профілактичного лікування студентам.

Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу, аспірант Львівської політехніки, описує проблему: “Складна процедура отримання довідок за підписами голів ЛКК закладів охорони здоров'я передбачає її оформлення понад 10 днів, потребує відриву студентів від навчального процесу, що беззаперечно ускладнює отримання ними путівок на санаторно-курортне оздоровлення. Крім того, зазначена ситуація призводить до суттєвих незручностей у роботі установ охорони здоров’я. Згідно моніторингу, проведеного Національним студентським союзом, після ухвалення Міністерством охорони здоров’я рішення щодо ускладнення процедури оформлення медичних довідок чисельність осіб, що оздоровлювались у санаторіях-профілакторіях зменшилася в рази”.

У додатку – лист Львівської обласної державної адміністрації до Міністра охорони здоров’я З.Митника від 28 липня 2010 року .

Новину додано у четверг, 29 липня 2010 року, о 11:47, показати всі новини за четверг, 29 липня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Здоров'я", показати всі новини по темі "Здоров'я"

Ще новини по темі: