ГоловнаНовини ► На лікування одного мешканця Рівненщини з бюджету виділяють 309 грн
знайти

На лікування одного мешканця Рівненщини з бюджету виділяють 309 грн

На лікування одного мешканця Рівненської області припадає цьогоріч 309 бюджетних гривень. Це на 60 гривень більше, ніж торік. Про це йшлося на засіданні колегії управління охорони здоров’я.

Як повідомили ZAXID.NET у Рівненській ОДА, крім того, в першому півріччі цього року у галузь охорони здоров’я залучено понад 32 млн позабюджетних коштів. Їх за дорученням голови облдержадміністрації Василя Берташа з 1 липня використовують для надання безкоштовної невідкладної допомоги.

Як повідомляють в ОДА, на колегії йшлося і про проблему з кадрами. В середньому, один сімейний лікар обслуговує більше 2,5 тисяч жителів, водночас, згідно з зафіксованими нормами, ця кількість не повинна перевищувати 1500 осіб у селі, та 1800 – у місті.

Для поповнення закладів молодими фахівцями, цьогоріч зараховано для проходження інтернатури 75 лікарів, 86% із них практикуватимуть у сільських лікувально-профілактичних закладах.

Новину додано у четверг, 29 липня 2010 року, о 16:50, показати всі новини за четверг, 29 липня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Рівненщина, показати всі Новини Рівного
Тема: "Медицина", показати всі новини по темі "Медицина"

Ще новини по темі:

  • Лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим, - Мінздоров'я (12.08.2010 16:31)

    Головний державний санітарний лікар України у зв'язку з початком нового навчального року звертає увагу на те, що потрібно направити максимум зусиль на те, щоб діти у школах харчувалися максимально природними продуктами.
  • США допоможе Україні у боротьбі зі СНІДом (11.08.2010 21:00)

    Україна та США розробили "Рамкову основа партнерства", яка включає в себе систему допомоги людям із ВІЛ/СНІДом. Остаточний варіант цього документу Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт передав міністрові охорони здоров’я України Зіновію Митнику.
  • У жовтні на Львівщині добудують ще один ФАП (10.08.2010 21:02)

    10 серпня голова Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль відвідав Пустомитівський район. Під час відвідування добудови ФАПу, голова Пустомитівської РДА Ігор Чопко запевнив голову ЛОДА, що будівництво буде остаточно завершене у жовтні цього року.
  • На Буковині відкриють перший реабілітаційний центр для дітей з психофізичними вадами (10.08.2010 8:12)

    У Чернівецькій області на сьогодні немає закладу, який би забезпечував спеціальну комплексну допомогу з реабілітації та соціалізації дітей з порушеннями психофізичного розвитку.
  • Захворювання на гепатит А на Львівщині не перевищують епідемпорогу (05.08.2010 21:40)

    Головне управління охорони здоров‘я Львівської облдержадміністрації дослідило випадки захворювання на гепатит А у с. Ясениця-Сільна Дрогобицького району. За результатами дослідження встановлено, що захворюваність не перевищує епідеміологічного порогу.