ГоловнаНовини ► У Львові депутати виділили землю під музей "Територія терору"
знайти

У Львові депутати виділили землю під музей "Територія терору"

Сьогодні, 29 липня, під час сесії Львівської міської ради 53 депутати підтримали ухвалу щодо погодження меморіальному музею жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» місця розташування земельної ділянки і надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо ділянки на пр. Чорновола, 45 у Львові для будівництва меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору».

Ухвала передбачає виділення під будівництва меморіального музейного комплексу «Територія терору» 0,0842 га землі у постійне користування, в тому числі 0,371 га – за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони тощо, а також 0,1198 га за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Прийняттю ухвали передувало тривале обговорення питання. Зокрема, депутати міськради протестували проти того, аби в майбутньому музеї була озвучка інсталяцій, оскільки неподалік є житлова забудова, а відтак це може турбувати мешканців.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що про звукові ефекти не йдеться і підкреслив, що потяги, які проїжджають по колії біля майбутнього музею, приносять набагато більше дискомфорту мешканцям.

«На сьогодні Україна програє в донесенні інформації молодому поколінню про репресії минулого. Можна випустити хорошу книгу про це, але не завжди молоді люди 14-15 років прочитають її, адже є Інтернет. Завдання музею – зайняти цю нішу, яка сьогодні порожня, – зацікавити молодь», – додав міський голова.

Нагадаємо, у Львові заплановано збудувати Меморіальний комплекс тоталітарних режимів «Територія терору». Виконавчий комітет Львівської міської ради 30 квітня погодив концепцію створення такого об’єкту.

Новину додано у четверг, 29 липня 2010 року, о 17:14, показати всі новини за четверг, 29 липня 2010 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Культура", показати всі новини по темі "Культура"

Ще новини по темі:

  • Поліське літо з фольклором 2010

    Поліське літо з фольклором 2010 (17.08.2010 14:46)

    ХІІ Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором", що традиційно проводиться у Луцьку, цьогоріч триватиме з 20-го по 24-те серпня.
  • У Львові на вихідні - скрипаль Кремер, джаз та вуличні музики (13.08.2010 13:44)

    Цими вихідними, 14-15 серпня, у Львові відбудеться презентація газети «П’ятниця», концерт латвійського скрипаля Гідона Кремера, «Джаз на Ринку» та гала-концерт вуличних музик. Про це 13 серпня на прес-конференції повідомила спеціаліст управління культури та туризму Львівської міської ради Анастасія Рибицька.
  • Луцький замок "перенесуть" до Литви (13.08.2010 13:24)

    До Луцька прибули члени литовської експедиції „Береги-2010”. Вони займаються збором інформації, креслень та фотодобіркою замків Литовської доби. Експедиція вже побувала у 6 країнах Європи, в інших містах України.
  • У Львові найкращі вуличні музики отримають від мера по 1000 грн (13.08.2010 12:58)

    15 серпня у Львові на пл. Ринок відбудеться гала-концерт, на якому журі обере 5 найкращих команд із вуличних музик. Їх нагородять грошовими преміями від міського голови Андрія Садового – по 1000 грн.
  • На Львівщині створять скульптури видатних бойківчан (13.08.2010 9:57)

    27 серпня у селі Лаврів, що на Старосамбірщині, в межах Міжнародного регіонального фестивалю культури «Карпатія-2010», студенти й викладачі Львівської державної академії мистецтв, а також іконописці з України, Росії, Польщі, Казахстану представлять копії зразків бойківської традиційної ікони.