ГоловнаНовини ► На Ківерцівщині святкували п’ятиріччя храму (ФОТО)
знайти

На Ківерцівщині святкували п’ятиріччя храму (ФОТО)

У минулу п’ятницю, 30 липня, відбулися урочистості у селі Клепачів Ківерцівського району з нагоди 5-річчя освячення храму. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у Волинській єпархії УПЦ.

П’ять років тому освячення церкви звершив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт і першим настоятелем був призначений клірик Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Валентин Марчук. Через п’ять місяців владика призначив постійного настоятеля храму випускника Волинської Духовної семінарії священика Володимира Тихонюка.

В цьому році з благословення владики урочисту Божественну Літургію очолив благочинний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк. Батюшці співслужили голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук, настоятель парафії священик Володимир Тихонюк та священнослужителі, запрошені на свято.

Після прочитання Євангелія проповідь виголосив протоієрей Валентин Марчук.

Богослужіння співали місцевий хор та хор студентів Волинської Духовної семінарії.

Після Літургії відбувся подячний молебень, під час якого присутніх окропили святою водою.

На закінчення урочистостей отець-благочинний привітав настоятеля та парафіян з ювілеєм та передав вітання і благословення правлячого архіпастиря Волинської землі митрополита Ніфонта і від його імені подарував парафіян ікону Спасителя, котра була освячена архіпастирем на Святій Землі.

Новину додано у понеділок, 2 серпня 2010 року, о 10:45, показати всі новини за понеділок, 2 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: