ГоловнаНовини ► На Львівщині відбувся Другий світовий конгрес бойків
знайти

На Львівщині відбувся Другий світовий конгрес бойків

У неділю, 1 серпня, у Турківському районі завершився Другий світовий конгрес бойків. Закриття масштабного заходу відвідав Голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської ОДА, в останній день Конгресу було визначено переможців турніру з шахів та шашок серед вихованців школи – інтернату м. Турки. Переможці турніру були нагороджені цінними призами. Крім того, відбулося фольклорне свято «Співоче поле» в рамках програми відродження звичаїв та обрядів «Відлуння бойківського краю». Перед концертом Голова Львівської ОДА звернувся до учасників Конгресу з вітальним словом. Він наголосив, що знання свого коріння, шанування своїх прадавніх традицій – це ті речі, які повинні буди головними для кожного українця.

Також Василь Горбаль вручив голові ВГО «Бойківщина 21 століття», завідуючому Турківського районного народного дому Петру Косачевичу ключі від комфортабельного автобуса.

«Я думаю, що цей автобус дійсно послужить добром для цього краю, щоб ці чудові колективи могли їздити не тільки територією Бойківщини, але й по всій Україні і закордон, прославляючи традиції, свою культуру і свою землю», - наголосив він.

Також цим автобусом зможе скористатися районна футбольна команда «Карпати (Турка)» для участі у змаганнях.

У свою чергу, організатори фестивалю вручили Голові Львівської ОДА і представникам місцевої влади запашні короваї і привітали народними піснями. Після концерту відбулося урочисте закриття Конгресу і спалення Ватри.

Нагадаємо, Другий світовий конгрес бойків розпочався 29 липня в Турківському районі Львівської області. Учасники конгресу, зокрема, провели науково – практичну конференцію з питань: «Роль церкви в духовному житті бойків чан» та «Моральне виховання, підготовка молодої сім’ї та підростаючого покоління до суспільного життя». Крім того, учасники обговорили питання розвитку малого та середнього підприємництва серед бойківчан, питання міграції, історії та ролі бойків в сучасному українському суспільстві.

Новину додано у понеділок, 2 серпня 2010 року, о 11:07, показати всі новини за понеділок, 2 серпня 2010 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Культура", показати всі новини по темі "Культура"

Ще новини по темі:

  • Поліське літо з фольклором 2010

    Поліське літо з фольклором 2010 (17.08.2010 14:46)

    ХІІ Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором", що традиційно проводиться у Луцьку, цьогоріч триватиме з 20-го по 24-те серпня.
  • У Львові на вихідні - скрипаль Кремер, джаз та вуличні музики (13.08.2010 13:44)

    Цими вихідними, 14-15 серпня, у Львові відбудеться презентація газети «П’ятниця», концерт латвійського скрипаля Гідона Кремера, «Джаз на Ринку» та гала-концерт вуличних музик. Про це 13 серпня на прес-конференції повідомила спеціаліст управління культури та туризму Львівської міської ради Анастасія Рибицька.
  • Луцький замок "перенесуть" до Литви (13.08.2010 13:24)

    До Луцька прибули члени литовської експедиції „Береги-2010”. Вони займаються збором інформації, креслень та фотодобіркою замків Литовської доби. Експедиція вже побувала у 6 країнах Європи, в інших містах України.
  • У Львові найкращі вуличні музики отримають від мера по 1000 грн (13.08.2010 12:58)

    15 серпня у Львові на пл. Ринок відбудеться гала-концерт, на якому журі обере 5 найкращих команд із вуличних музик. Їх нагородять грошовими преміями від міського голови Андрія Садового – по 1000 грн.
  • На Львівщині створять скульптури видатних бойківчан (13.08.2010 9:57)

    27 серпня у селі Лаврів, що на Старосамбірщині, в межах Міжнародного регіонального фестивалю культури «Карпатія-2010», студенти й викладачі Львівської державної академії мистецтв, а також іконописці з України, Росії, Польщі, Казахстану представлять копії зразків бойківської традиційної ікони.