ГоловнаНовини ► На Волині стартує проект з підвищення правової культури населення
знайти

На Волині стартує проект з підвищення правової культури населення

Волинська обласна громадська організація «Волинський прес-клуб» у Коаліції правозахисних організацій Волині, яка була створена у квітні 2010 року, розпочинає реалізацію одного з основних завдань об’єднання – підвищення правової свідомості та культури мешканців регіону

Першим кроком Коаліції була ініціатива створення Інформаціно-консультаційного центру первинної правової допомоги, який діє на базі прес-клубу.

Загальновідомо, що будь-яка держава, в тому числі й демократична, прагне якомога більше розширити сферу свого впливу, а відповідно – зменшити свободу вибору громадян. З іншого боку, корупція і хабарництво в освіті, медицині, органах влади та правоохоронній і судовій системі, приниження соціально незахищених громадян, відсутність можливостей безперешкодної інтеграції в суспільство для неповносправних, утиски свободи слова регіональних і загальноукраїнських медіа, тощо – це реальні прояви порушення конституційних прав людини. Проте, розвинуте громадянське суспільство має контролювати державу і змушувати її враховувати інтереси суспільства.

Саме тому Волинський прес-клуб активно співпрацюватиме з громадськими організаціями і журналістами, діяльність яких лежить у царині прав людини, аби унеможливити порушення цих прав і надати кваліфіковану юридичну допомогу та інформаційну підтримку.

З метою донесення до громадськості інформації про права людини та їх дотримання Коаліція правозахисних організацій Волині провадитиме свою діяльність у кількох напрямках:
– надання первинної правової допомоги громадянам, а саме: інформацію про те, куди звернутись у разі виникнення проблеми, пов’язаної з дотриманням прав людини, як правильно написати запит, звернення чи скаргу в органи влади чи правоохоронні та судові органи, з яким журналістом чи ЗМІ краще сконтактувати для висвітлення існуючої проблеми тощо;
– проведення інформаційно-освітніх заходів (семінари-тренінги для школярів, студентів, громадських організацій, дебатні зустрічі зі студентами волинських ВНЗ на тему дотримання прав людини);
– проведення інформаційно-просвітницьких заходів (фестиваль форум-театрів і фестиваль документального кіно про права людини).
У рамках просвітницької кампанії передбачається також проведення опитування учнів ЗОШ м. Луцька, студентів волинських ВНЗ 1-4 рівнів акредитації з приводу їх поінформованості про права людини та з’ясування найактуальніших проблем молоді у сфері дотримання прав людини.
Результатом запланованої діяльності буде не лише привернено увагу волинян, зокрема – молоді, до питань дотримання прав людини, але й системна робота по наданню первинної правової допомоги громадянам Волині.

УВАГА!
На базі Волинського прес-клубу Коаліцією правозахисних організацій Волині започатковано діяльність Інформаціно-консультаційного центру, який надає безоплатну первинну правову допомогу громадянам: безкоштовні консультації кваліфікованого юриста, інформацію щодо можливостей захисту своїх прав та інтересів. Центр не братиме участі в жодних політичних колізіях і не реагуватиме на політичні замовлення.
Адреса: вул. Шевченка, 14, м. Луцьк. Тел.: (0332) 72-45-48 (вівторок, середа, четвер, з 15.00 до 18.00)

Запрошуємо всіх журналістів і громадських діячів до співпраці з метою захисту прав волинян. Будь-яка інформація про їх порушення може врятувати долю людини!!!

Новину додано у понеділок, 2 серпня 2010 року, о 13:40, показати всі новини за понеділок, 2 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Волині", показати всі новини по темі "Новини Волині"

Ще новини по темі: