ГоловнаНовини ► На Волині мироточить ікона
знайти

На Волині мироточить ікона

На Волині церковні мужі сповіщають громадськість про надприродні явища, – інформує інтернет-видання «Волинська правда».

Настоятель парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці в Луцьку протоієрей Микола Савчук повідомив архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові, що в його храмі, ймовірно, замироточила ікона святого Йоана Предтечі, – повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Дерев’яний писаний образ із частинкою вмонтованих мощей святого вкрився краплями, які поступово почали гуснути.

Їх появу настоятель священик Микола Савчук помітив ще на Вечірні 6 липня. Були різні версії того, що сталося, які могли б пояснити природне їх походження, але всі вони відпали. Тож отець розповів про диво людям, які були на Богослужінні. 7 липня, перед Службою з нагоди Різдва Йоана Хрестителя, вони побачили, що краплини вкрили образ іще більше.

Мироточіння ікон у цій церкві спостерігали й раніше. Не один рік проявляли себе таким дивним чином образи Луки Кримського, Іова Почаївського, апостолів Петра й Павла, Різдва Христового. Але священик і парафіяни розповідають про ще одне чудо: ікона Пантелеймона у верхній частині випромінює тепло, у нижній – холодна, хоча ніяких джерел енергії біля неї нема. Якщо факт мироточіння добре відомий, то це – явище нове. Якось коментувати дива священик не наважується, але зазначає, що колись на цьому місці стояв храм. Тож чудеса в невеличкій тимчасовій церковці можна розцінити як благословення з Небес на будівництво тут величної церкви.

У єпархії багато разів траплялися подібні події, тому владика свого часу видав указ, який регламентує дії священика у разі ймовірного чуда на його парафії. Відповідно до цього документа, настоятель Благовіщенської церкви о. Микола звернувся до правлячого архієрея й отримав благословення спостерігати за іконою, що замироточила на Йоана Хрестителя, та звершувати відповідні богослужіння.

Новину додано у вівторок, 3 серпня 2010 року, о 09:23, показати всі новини за вівторок, 3 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: