ГоловнаНовини ► На Волині письменники відсвяткують 99-річчя "Лісової пісні"
знайти

На Волині письменники відсвяткують 99-річчя "Лісової пісні"

На Волині вдесяте відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня». Свято проводять з метою привернути увагу влади та шанувальників творчості Лесі Українки до місць, які 99 років тому надихнули її на написання безсмертної „Лісової пісні”. Обласне поетичне свято „Лісова пісня” фінансово та організаційно підтримують Волинська ОДА, Ковельські районна держадміністрація та міська рада.

Гостями цьогорічного лісового свята будуть Шевченківський лауреат з Івано-Франківська Степан Пушик, заступник голови НСПУ, відомий прозаїк Василь Шкляр. З Києва приїде також поет і перекладач Станіслав Шевченко, з Житомира – голова письменницької організації Михайло Пасічник, з Вінниці – Олена Вітенко й Тетяна Яковенко, з Рівного – Микола Пшеничний, прибудуть побратими по перу із Бреста й Любліна. Висловив бажання приїхати на Волинь відомий білоруський поет, перекладач творів Лесі Українки Василь Жукович.

7 серпня гості відвідають музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному, візьмуть участь у традиційній мистецькій годині в „сірому” будиночку Косачів. У Ковелі цього дня відбудеться покладання квітів до пам’ятника Лесі Українці і творча зустріч письменників, гостей свята, з представниками міської та районної влади, інтелігенцією міста й району у Ковельському міському культурно-просвітницькому центрі. Творчі зустрічі гостей свята з волинянами відбудуться у Володимирі-Волинському та на Ратнівщині.

8 серпня о 12.00 в урочищі Нечимному за Скулином, на лісовій галявині відбудеться традиційне мистецьке дійство. Уривок з „Лісової пісні” прозвучить у виконанні артистів Волинського академічного музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка.

На лісовій також галяві виступлять кращі фольклорні колективи Ковельщини, майстри народного співу Ратнівського, Турійського районів, троїсті музики з Овадна Володимир-Волинського району, молоді виконавиці фольклору Гання Сліпчук (Скулин) та Юлія Горщар (Любешів).

На сцені під прастарим дубом народні пісні співатиме солістка оркестру Національного радіо, заслужена артистка України Світлана Мирвода, родом із села Дубова.

На святі виступлять школярі – переможці обласного поетичного конкурсу „Лісова пісня”, яким будуть вручені дипломи та бібліотечки.

Тут же буде розгорнена виставка-продаж книжок волинських видавництв та виробів традиційних народних ремесел.

Новину додано у вівторок, 3 серпня 2010 року, о 15:28, показати всі новини за вівторок, 3 серпня 2010 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Культура", показати всі новини по темі "Культура"

Ще новини по темі:

  • Поліське літо з фольклором 2010

    Поліське літо з фольклором 2010 (17.08.2010 14:46)

    ХІІ Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором", що традиційно проводиться у Луцьку, цьогоріч триватиме з 20-го по 24-те серпня.
  • У Львові на вихідні - скрипаль Кремер, джаз та вуличні музики (13.08.2010 13:44)

    Цими вихідними, 14-15 серпня, у Львові відбудеться презентація газети «П’ятниця», концерт латвійського скрипаля Гідона Кремера, «Джаз на Ринку» та гала-концерт вуличних музик. Про це 13 серпня на прес-конференції повідомила спеціаліст управління культури та туризму Львівської міської ради Анастасія Рибицька.
  • Луцький замок "перенесуть" до Литви (13.08.2010 13:24)

    До Луцька прибули члени литовської експедиції „Береги-2010”. Вони займаються збором інформації, креслень та фотодобіркою замків Литовської доби. Експедиція вже побувала у 6 країнах Європи, в інших містах України.
  • У Львові найкращі вуличні музики отримають від мера по 1000 грн (13.08.2010 12:58)

    15 серпня у Львові на пл. Ринок відбудеться гала-концерт, на якому журі обере 5 найкращих команд із вуличних музик. Їх нагородять грошовими преміями від міського голови Андрія Садового – по 1000 грн.
  • На Львівщині створять скульптури видатних бойківчан (13.08.2010 9:57)

    27 серпня у селі Лаврів, що на Старосамбірщині, в межах Міжнародного регіонального фестивалю культури «Карпатія-2010», студенти й викладачі Львівської державної академії мистецтв, а також іконописці з України, Росії, Польщі, Казахстану представлять копії зразків бойківської традиційної ікони.