ГоловнаНовини ► Янукович відправив два літаки на гасіння пожеж в Росії
знайти

Янукович відправив два літаки на гасіння пожеж в Росії

За дорученням Президента України Віктора Януковича та в межах міждержавної угоди щодо надання взаємної допомоги у випадках надзвичайних ситуацій Україна запропонувала допомогу Російській Федерації для ліквідації масштабних пожеж, які охопили вже понад 170 га та забрали 40 життів.

З Києва до Воронежа вже вилетіли два літаки АН-32П МНС України, призначенні для гасіння лісових та торфових пожеж на території Російської Федерації. Орієнтовно літаки перебуватимуть в Росії 20 діб, за умови ускладнення ситуації цей час буде подовжено, - повідомляє Урядовий портал.

У п‘яти прикордонних областях України – Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Донецькій – у стані готовності знаходиться 77 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 233 одиниці особового складу. У прикордонній смузі створено плани взаємодії між областями України та Росії, згідно яких в разі необхідності сконцентровані сили забезпечать пожежну безпеку на території України у випадку, якщо пожежа прийме транскордонний характер, або, на запит Російської Федерації, вирушать на її територію. Крім того, для надання допомоги потерпілим жителям сусідньої держави готовий опіковий центр у Донецьку, а також оздоровчі заклади України готові прийняти на оздоровлення та реабілітацію дітей з постраждалих регіонів.

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 10:53, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: