ГоловнаНовини ► Геть азаровський газомор, - з пікету у Львові
знайти

Геть азаровський газомор, - з пікету у Львові

4 серпня у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації активісти Львівської крайової організації Народного руху України проводять пікет проти підвищення цін на газ на 50%.

Близько 50 пікетувальників тримають в руках транспаранти з надписами "Геть азаровський газомор!", "Ні газу по-флотськи", "Азаров жме ціну на газ, підступно дурить усіх нас!" і скандують "Ганьба" Януковичу, Азарову та Тігіпку.

Також за допомогою невеличкого театралізованого дійства вони демонструють, як з новими цінами на газ доведеться грітися узимку: "спати в куфайці та під коцами", або "стрибати на скакалці".

"НРУ оголошує загальнонаціональний, загальногромадянський протест у Львівській області. Ми виходимо до людей. Попускати нічого не можна, потрібна підписна кампанія, суди. Безчинство приведе до голоду! Ганьба такому президенту, який чинить прихований голодомор над українською нацією!" – наголосив голова Львівської крайової організації Народного Руху України Андрій Корнат.

Він наголосив, що РУХівці прийшли сьогодні під Львівську ОДА з чіткими вимогами – продемонструвати всенародну позицію щодо підняття тарифів на газ.

"Представник президента в Львівській ОДА змушений відреагувати на наше звернення. Ми прийшли захистити інтереси усіх! Ми прийшли сказати ні повзучому, тихому голоду в нашій державі! Від сьогодні цілий фронт акцій розпочинається на території Львівської області. Також такі акції сьогодні стартують у Миколаївській області. Ми можемо собі уявити, коли такі антиукраїнські кроки робив би Сталін чи Берія, але сьогодні це робить наша влада!" – зауважив Корнат.

Він заявив, що на сьогодні близько 9,5 млн людей в Україні живуть за межею бідності. З його слів, більшість з них – це сільське населення, яке має земельні паї, відтак не має права навіть оформити собі субсидії за комунальні послуги.

"Також ціна на зерно зросла сьогодні вже на 23%. Завтра ціна на хліб зросте ще більше!" – вів далі Андрій Корнат.

Як зазначав раніше Андрій Корнат, збільшення ціни на газ з 1 серпня на 50 %, а з 15 жовтня – в час опалювального сезону - ще на 30%, про що заявляють деякі представники Партії регіонів, призведе до загального збільшення ціни на газ у 2 рази, що призведе і до дорожчання споживчого кошика.

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 12:06, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: