ГоловнаНовини ► У Львові запалили свічку в пам'ять про рабина Якова Оренштайна
знайти

У Львові запалили свічку в пам'ять про рабина Якова Оренштайна

Сьогодні, 4 серпня, у Львові на території Краківського ринку, де колись було єврейське кладовище, відбулася церемонія запалювання свічок з нагоди 300 річниці від дня поховання на Краківському кладовищі видатного рабина Якова Оренштайна, одного з найвидатніших мислителів єврейського народу.

На церемонії були присутні близько 50 осіб, серед них - представники влади міста та області, рабин Мессулем Полячек, директор представництва американо-українського бюро справ людини Мейла Шейхем, дипломати та представники іноземних громадських організацій.

За словами головного рабина Західної України і м. Львова Мордехая Шломо, "найсвятіше, що є в світі – це життя. Якщо ми не поважаємо честь похованих, ми заперечуємо святість життя".

Після церемонії запалювання свічок представники іноземних організацій зачитали листи від їхніх керівників, зачитали і лист від конгресу США.

Як зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, місто має збережені старі фотографії місця, де відбувалася церемонія (частина Краківського ринку та внутрішній дворик лікарні на вул. Раппопорта, 8), тобто місця де колись було кладовище. "У нас є збережені фотографії цього місця, на яких є надгробні камені. Територія кладовища була розділена на дві частини, але ця територія (дворик з зеленими насадженнями лікарні) – залишалася зеленою. З доброї волі небайдужих людей тут можна створити меморіальний парк", - зазначив Василь Косів.

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 13:37, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: