ГоловнаНовини ► У Януковича у Львові вимагають виконати обіцянки щодо газу
знайти

У Януковича у Львові вимагають виконати обіцянки щодо газу

Народний Рух України вимагає від Президента України Віктора Януковича виконати свої неодноразові публічні обіцянки не допустити зростання цін на газ для населення і «припинити спроби в черговий раз обдурити власний народ».

Про це йдеться у заяві Львівської крайової організації НРУ, оприлюдненій 4 серпня. Як зазначають в ЛКО РНУ, цю заяву буде передано до Львівської ОДА для реагування на неї органів державної влади.

Також у заяві вміщено вимогу до Кабінету міністрів України щодо скасування рішення про підвищення цін на газ для населення на 50% з 1 серпня, «так як для цього немає жодних економічних чи правових підстав».

У заяві також зазначено, що ЛКО НРУ висловлює категоричний протест щодо «антинародного підвищення ціни на газ на 50%».

«Після монаршого святкування ювілею президента влада, скинувши маски, розпочала наступ на права українців. Вони здали на 25 років в оренду базу Чорноморського флоту, потоптавшись по національній гідності українців. Цей зрадницький крок Янукович та його команда пояснювали отриманням знижки на газ у 100 доларів. Сьогодні зрозуміло, що знижка ця – для олігархів, що підтримували Партію регіонів. Українці від цього отримали велику подяку за мовчазну згоду», – йдеться у заяві.

Партійці зазначають, що на сьогодні ще діє постанова попереднього уряду про те, що упродовж 2001 року ціни на газ для населення рости не будуть.

«Уряд прийняв постанову без узгодження з профспілками, порушивши генеральну угоду, а Міністерство юстиції порушило законодавство, зареєструвавши її.

Підвищення ціни на газ не має об’єктивного економічного обґрунтування. На сьогодні населенню постачається виключно дешевий газ внутрішнього видобутку. Чинна середньозважена ціна 62 копійки за 1 куб. м вже є економічно обґрунтованою, забезпечує високодохідну роботу газо видобувних компаній і дозволяє їм розвиватися і мати прибуток.

Не маючи змоги виконати власних обіцянок, влада країни намагається відповідальність за енергетичну безпеку повністю перекласти на 14 млн зубожілих через кризу сімей, що користуються газом і повірили їм на виборах. І це – в умовах, коли стрімко зростають ціни, житлово-комунальні тарифи і безробіття, не виплачується зарплата, банки забирають останнє за надані перед кризою кредити. Перед підвищенням влада не мала жодних економічних і правових аргументів, які підтвердили б необхідність прийняття такого рішення. Спроба вирівнювання цін на вітчизняний та імпортний газ лише збагатить олігархів та спонсорів Партії регіонів і зробить ще біднішими мільйони українців.

Вкотре новоявлені правителі України продемонстрували цинічне ставлення до свого народу. Анти законне за змістом та антигуманне за своєю суттю підняття цін на газ ставить під загрозу сотні тисяч родин по всій Україні», – йдеться у заяві ЛКО НРУ.

Як інформував ZAXID.NET , 4 серпня у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації активісти Львівської крайової організації Народного руху України проводять пікет проти підвищення цін на газ на 50%.

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 14:37, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: