ГоловнаНовини ► Центральний майдан Хуста відреконструюють
знайти

Центральний майдан Хуста відреконструюють

Хустська міська рада за результатами проведених тендерів найближчим часом розпочне реконструкцію центральної частини міста. Тут постане пам’ятник Августину Волошину та Арка Соборності, капітально реконструюють майдан Незалежності, вулиці Карпатської Січі і Романа Шухевича.

Як повідомили кореспонденту ZAXID.NET у прес-службі Хустської міської ради, у ході реконструкції у центрі міста облаштують просторі пішохідні зони, встановлять понад 80 лавиць, понад 70 спеціально розроблених ліхтарів з суцільного граніту, майдан і прилеглі вулиці озеленять, з’являться нові клумби і дерева. Автором ескізу реконструкції майдану став відомий український архітектор Орест Скоп, заслужений діяч мистецтв, лауреат Державної премії у галузі архітектури. Фахівець спеціально для Хуста розробив і сам ескіз, і дизайн незвичайних ліхтарів з граніту.

За словами мера Хуста Михайла Джанди, центральна частини міста за останні 15 років практично не змінювалась. Проект передбачає заміну і ремонт існуючих і прокладення нових підземних інженерних мереж. Буде розроблено вертикальне планування для відведення поверхневих вод до ливневої каналізації. Зруйноване дорожнє покриття буде замінено на бруківку з природного граніту.

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 16:13, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Закарпаття, показати всі Новини Ужгорода
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: