ГоловнаНовини ► Ви ще не впізнали себе в дзеркалі «Кола» Валентина Собчука?
знайти

Ви ще не впізнали себе в дзеркалі «Кола» Валентина Собчука?

У луцькому ПВД «Твердиня» побачив світ роман-есей Валентина Собчука «Коло». У цьому прозовому полотні – віддзеркалення новітніх українських реалій, коли влада – це бізнес, а останній – «біснес», де все найзнаковіше відбувається за канонами князя пітьми. Повідомляє «Волинська правда».

Це вже третя книга прози уродженця волинського села Волиця-Морозовичівська, лауреата літературної премії імені Антоновичів. Хоча зазвичай його творчість літературознавці високо поціновують за поетичні книги «Вокзали душ», «Приручене каміння», «Світло світанкової води», «Крона», «Біла гора», «Amore».

Герой роману «Коло» – журналіст Валерій Забуга, в образі якого є чимало пережитого самим автором (Валентин Собчук, член НСПУ та НСЖУ, працює з ЗМІ з 1986 року – спершу на Дніпропетровщині, відтак, майже десятиліття, в Києві). Він проходить «колами» вітчизняних реалій, з яких навіть ілюзорний вихід – глухий кут. «Від виборів до виборів мало що змінюється, – констатує автор, – та й коли на олімпі з’являються нові обранці,– відразу потрапляють у корумповане коло, і щоб змінити цю політику, треба змінитися самим, – кого обираємо, те й маємо».

5 серпня в офісі ПВД «Твердиня» відбудеться зустріч з Валентином Собчуком. Серед тих, хто висловиться про його сатирико-історичний роман-есей «Коло», – і директор видавництва літературознавець Микола Мартинюк, і письменник Петро Коробчук (він редагував цей текст), і молоді шанувальники творчості «повпреда літературної Волині на Січеславщині та в Києві».

Новину додано у середу, 4 серпня 2010 року, о 16:45, показати всі новини за середу, 4 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: