ГоловнаНовини ► Генпрокуратура спростовує звільнення Голомші через Голодомор
знайти

Генпрокуратура спростовує звільнення Голомші через Голодомор

Генеральна прокуратура України спростовує інформацію про те, що колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша був понижений на посаді у зв’язку з потребою змінити позицію Генпрокуратури в питанні визнання геноцидом українського народу Голодомору 1932-33 років.

У заяві прес-служби Генеральної прокуратури України наголошено:

«4 серпня 2010 року деякими Інтернет-виданнями з посиланням на власні джерела, поширено інформацію про те що «заступник Генерального прокурора України Микола Голомша був звільнений з Генпрокуратури і понижений на посаді через відмову переглянути свою позицію щодо Голодомору 1932-1933 років…».

Прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена заявити, що поширена інформація не відповідає дійсності, носить спекулятивний характер та спрямована на дискредитацію органів прокуратури і втягування її в політику.

Слід зазначити, що Микола Голомша неодноразово звільнявся з посади заступника Генерального прокурора за власним бажанням. Так в 2007 році він вже звертався з проханням про переведення в прокуратуру Львівської області. У цьому році, на його прохання, 22 липня 2010 року наказом Генерального прокурора України Миколу Голомшу було призначено на посаду Військового прокурора Центрального регіону.

Сподіваємося, що у Миколи Голомші вистачить сміливості, не ховаючись за спинами окремих політиків, почати гідно виконувати свої професійні обов’язки. Можливо, він відверто розкаже про те, яким чином «курував» справу про визнання Голодомору. Якщо він чесна і принципова людина, то спростує інформацію про «міфічні» зустрічі, розмови та тиск, які начебто були у нього з цього питання».

Новину додано у четверг, 5 серпня 2010 року, о 11:39, показати всі новини за четверг, 5 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Правоохоронні органи", показати всі новини по темі "Правоохоронні органи"

Ще новини по темі: