ГоловнаНовини ► Альоша шукає нову пісню на Євробачення
знайти

Альоша шукає нову пісню на Євробачення

Альоша шукає нову пісню на ЄвробаченняСпівачці Alyosha для пісенного конкурсу "Євробачення-2010" доведеться шукати нову пісню. Необхідно встигнути до 26-го березня. Але дискваліфікацією наразі не пахне.

Про це повідомляється у понеділок на офіційному сайті Першого національного.

"Після детального аналізу пісні "To be free" переможниці Нацвідбору на "Євробачення-2010" Альоші юристи та журі дійшли висновку, що пісня не відповідає вимогам EBU (European Broadcasting Union - Європейський Союз мовлення)", - йдеться у повідомленні каналу.

Після переговорів з виконавчим директором "Євробачення" Сванте Стокселіусом, Національна телерадіокомпанія України запропонувала співачці Альоші змінити пісню.

альоша Alyosha

Наразі журі прослуховує запропоновані композиції, аби підібрати пісню, з якою Альоша представить Україну у Норвегії.

Нагадаємо, наступного дня після перемоги Альоші у Нацвідборі, з‘явилися чутки про те, що співачку дискваліфіковано, а її пісня "To be free" - плагіат.

Як пише "Телекритика", за словами віце-президента НТКУ Валіда Арфуша, чутки про дискваліфікацію ініційовані Василем Лазаровичем, який спершу мав представляти Україну на "Євробаченні", але згодом став лише одним з учасників відбору, де посів 7-ме місце.

алеша эвровидение

"Дискваліфікація - це чиста фантазія Лазаровича. Він сам мені телефонував зранку і сказав: "Я все-таки хочу вести з тобою переговори, щоб я поїхав на "Євробачення", - почав розповідати віце-президент НТКУ.

"Я кажу, що не хочу ніяких переговорів, тоді він каже: "Добре, або я зараз піднімаю шум в усій пресі й починаю копати під цю співачку, казати, що її дискваліфікували, що її пісня неоригінальна, або ви мене відправляєте на "Євробачення". Я відповів, що це неможливо, і це його проблема. Нехай він робить, що хоче", - вів далі Арфуш.

Що ж до схожості пісні Альоші "To be free" на композицію "Knock Me Out" американських співачок Лінди Перрі та Ґрейс Слік, то цей момент Арфуш прокоментував так:

"Нам сказали, що пісня Альоші може бути схожа на іншу пісню, ми перевірили: якийсь збіг є, але це не копія. Як і багато пісень у чомусь подібні. Тому юристи дали висновок, що в цьому проблеми немає".

Так само заперечувала чутки про плагіаторство Альоші заступниця голови Адміністрації президента Януковича Ганна Герман.:

"Я ні про який плагіат не знаю нічого. Співачка перемогла в чесному конкурсі. Я б не робила ніяких передчасних висновків. Думаю, що співачці заважають потрапити на конкурс ті, хто намагався прилаштувати на конкурс свою людину за схемою. Думаю, звідси і ростуть ноги. Усі розмови про плагіат - це спроба перешкодити чесному відбору. Я не допущу ніяких схем у цьому конкурсі", - запевняла Герман, повідомляє продюсерський центр "Catapult music".

Окрім того, Альоша запевняє, що може надати усі документи, які засвідчують авторство пісні "To be free":

Альоша євробачення to be free

Як говориться у повідомленні продюсерського центру, за яким значиться Alyosha, ще одним приводом для претензій до пісні "To be free" стала її публікація на сайті amazon.de. Проте, як наголошує продюсерська агенція, цей сайт не є комерційним, він піратський.

Нагадаємо, за умовами Нацвідбору, комерційний реліз конкурсної пісні (слів та музики) та/або її часткова або повна публічна презентація мала відбутися не раніше 1-го жовтня 2009 року.

Зауважимо, що українська делегація наразі вже перебуває в Осло на зустрічі голів делегацій пісенного конкурсу "Євробачення-2010".

За інформацією глави української делегації юриста Вікторії Романової, Україна має передати всі документи щодо нової пісні в Осло не пізніше п‘ятниці 26-го березня.

Нагадаємо, 20-го березня у Національному відборі представника України на "Євробачення-2010" перемогла співачка Олена Кучер Alyosha з піснею "To Be Free".

tabloid.pravda.com.ua

Новину додано у понеділок, 22 березня 2010 року, о 19:34, показати всі новини за понеділок, 22 березня 2010 року
Категорія "шоу-бізнес і мода", показати всі новини категорії "шоу-бізнес і мода"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Євробачення-2010", показати всі новини по темі "Євробачення-2010"

Ще новини по темі: