ГоловнаНовини ► МВС: Пиво у громадських місцях не можна пити навіть з глиняних глечиків
знайти

МВС: Пиво у громадських місцях не можна пити навіть з глиняних глечиків

У міліції пояснили, що порушенням закону вважається вже сам факт вживання пива у громадському місці, і не має значення, у чому це пиво - у пляшці, пластиковому стаканчику чи іншому посуді. Про це повідомив начальник центру громадських зв’язків ГУ МВС України у Києві Володимир Поліщук.

За його словами, не важливо, у спеку чи холод, у громадському місці заборонено пити пиво, інші слабоалкогольні напої, і співробітники міліції виконують ці вимоги закону, роблячи зауваження порушникам або притягуючи їх до адміністративної відповідальності.

"Не має жодного значення, п’ється це пиво з пляшки, чи обгорнута пляшка паперовим пакетом чи напій знаходиться у пластиковому стакані. Навіть якщо пиво у глечику з глини, і людина його п’є у громадському місці, - це порушення закону!", - пояснив Поліщук, спростувавши думку про те, що до тих, хто п’є пиво з пластикових стаканів, міліція не підходить, оскільки не вважає це порушенням закону.

Що стосується інформації про те, що міліціонери відбирають слабоалкогольні напої у порушників, посилаючись на заборону, то, як стверджує Поліщук, це неправда.

"Співробітники міліції не мають права відбирати пиво і не роблять цього!", - сказав начальник, нагадавши, що в даному випадку напій є власністю людини, яка його п’є.

"Міліціонери роблять зауваження або складають протокол про адмінпорушення, а пиво в цей час залишається у того, хто його пив. Нехай приходить додому і допиває", - додав Поліщук, повідомляє Кореспондент. http://ua.korrespondent.net/

Водночас, він звернув увагу, що ніхто не забороняє пити пиво, відпочиваючи у відкритих літніх кафе, де продаються слабоалкогольні напої.

В цілому ж, за його словами, за час дії зміненого законодавства по 178 статті адміністративного кодексу (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому стані) міліція склала 50 тисяч протоколів про адмінпорушення. Третина з цих протоколів стосуються вживання слабоалкогольних напоїв. "Звичайно ж, якби в усіх випадках міліціонери складали протокол, то таких протоколів було б набагато більше. Але наші зусилля направлені більше на профілактику, адже ми враховуємо і, так би мовити, слов’янські традиції, менталітет", - додав Поліщук.

Як повідомлялося, 11 лютого набрав чинності закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження вживання і продажу пива і слабоалкогольних напоїв. Законом внесені відповідні зміни в окремі статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з вимогами вказаного закону забороняється вживати пиво (окрім безалкогольного), алкогольні і слабоалкогольні напої в установах охорони здоров’я; у учбових і освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного повідомлення), на зупинках транспорту, в підземних переходах; в установах культури; у закритих спортивних спорудах (окрім пива у пластиковій тарі), у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у приміщеннях органів влади і органів місцевого самоврядування, інших державних наукових установах.

Стаття 187 адміністративного кодексу веде за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, здійснені повторно протягом року після вживання заходів адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Якщо людина двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за розпивання пива - штраф від шести до восьми не оподатковуваних податком мінімумів, а у виняткових випадках – адміністративний арешт строком до п’ятнадцяти діб.

Новину додано у четверг, 5 серпня 2010 року, о 14:28, показати всі новини за четверг, 5 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: