ГоловнаНовини ► Мінтранс посилив вимоги до автоперевізників
знайти

Мінтранс посилив вимоги до автоперевізників

Мінтрансзв’язку затвердило перелік нових ліцензійних умов надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. Наказом №562/17857 від 27 липня 2010 року впроваджено нові загальні та спеціальні організаційні, кваліфікаційні, технічні та інші вимоги до всіх суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність у сфері автоперевезень.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі Мінтрансзв'язку.

Головним принципово важливим нововведенням є включення до умов отримання ліцензії на здійснення автоперевезень автобусами, таксі або вантажними автомобілями, причепами, напівпричепами таких вимог до кандидатів: забезпечення цивілізованих умов і графіку роботи та відпочинку водіїв; забезпечення контролю допуску до здійснення пасажирських перевезень водіїв, які мають посвідчення на право керування відповідної категорії; обов’язкове встановлення на автотранспортному засобі контрольних пристроїв, що ведуть облік щоденної тривалості керування і тривалості безперервного керування автотранспортними засобами, тривалості перерв для відпочинку та харчування водіїв.

Наказом Мінтрансзв’язку конкретизовано механізм контролю перевізниками якості послуг з пасажирських та вантажних, внутрішніх та міжнародних перевезень. Зокрема, актуалізовані вимоги медичного контролю стану здоров’я водіїв перед виїздом на маршрут, вимоги контролю технічного та санітарного стану автотранспортних засобів, вимоги контролю наявності національного посвідчення водія нових зразків для автобусів «D1», «D», «D1E», «DE» і контроль за досягненням водіями 21-річного віку.

Згідно з наказом Мінтрансзв’язку, на ринок автотранспортних послуг будуть допускатися ті суб’єкти господарювання, які зможуть забезпечити виконання нових вимог, що дозволить суттєво зменшити рівень аварійності за участю автомобільного транспорту та підвищити якість надання послуг з автоперевезень.

Новину додано у п'ятницю, 6 серпня 2010 року, о 22:11, показати всі новини за п'ятницю, 6 серпня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Економіка", показати всі новини по темі "Економіка"

Ще новини по темі:

  • Цены на железную руду в 2014 году

    Цены на железную руду в 2014 году (05.03.2014 14:21)

    Vale не прогнозирует снижение стоимости железной руды
  • Вперше на Волині село розвиватимуть відповідно до стратегічного плану (19.09.2012 8:25)

    21 вересня 2012 року о 15:00 у будинку культури с. Козин Рожищенського району відбудеться круглий стіл на тему «Від спільних дій до успіху громад». Головна мета круглого столу – показати сільським громадам їхній потенціал, а також можливості для соціально-економічного розвитку села.
  • Янукович почне вирішувати проблеми українського села?

    Янукович почне вирішувати проблеми українського села? (18.09.2012 16:00)

    Як відомо, в українських селян та і взагалі в українського села – чимало проблем. Вирішити їх напередодні виборів вирішили у президентській команді. Серед найбільш популярних – це відтік сільських жителів, які не бачать перспективи, проживаючи у рідних населених пунктах, а поєднують своє благополуччя та майбутнє життя лише з урбанізованим містом.
  • Австралія хоче інвестувати у розбудову інфраструктури Львівщини (12.08.2010 20:37)

    Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Австрійській Республіці та Україні (за сумісництвом) Майклом Поттсом.
  • На Львівщині зібрано близько 80% зернових (12.08.2010 20:22)

    На Львівщині зібрано 78,8% зернових і понад 75% ранніх зернових. Про це 12 серпня під час прес-конференції повідомив заступник голови львівської облдержадміністрації Ярослав Панюра.