ГоловнаНовини ► Волинські рятувальники інспектували села поблизу Луцька, аби запобігти пожежам
знайти

Волинські рятувальники інспектували села поблизу Луцька, аби запобігти пожежам

7 серпня рятувальники міста Луцька здійснили рейдову перевірку населених пунктів та сільгоспугідь Луцького району у зв’язку із підвищеним ступенем пожежонебезпеки. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у ГУ МНС України у Волинській області.

Як наголосив перший заступник начальника Головного управління Микола Кревський, у контексті протидії виникненню пожеж, окрім повної бойової готовності працівників МНС, рятувальники докладають максимум зусиль, щоб запобігти виникненню пожеж. Під час теперішніх складних погодних умов це особливо актуально.

Рейдова комісія побувала у селах Маяки, веселе, Білосток, Воютин, Несвіч, Коршів, Ратнів та Гірка Полонка, а також у селищі Торчин. Представники МНС зверталися до керівників органів місцевого самоврядування та наголошували, що у цей складний пожежонебезпечний період вони зобов’язані особисто простежити, щоб у приватних господарствах селяни припинили спалювання сухої рослинності, адже цілком ймовірно, що такі дії здатні призвести до масштабних пожеж посуші і навіть лісів. Рятувальники вручали селянам та представникам місцевого самоврядування матеріали із зверненнями щодо необхідності дотримання протипожежних вимог, наголошували, що про складну пожежонебезпечні ситуацію повинен бути поінформований кожен, адже тільки спільними зусиллями та суворим дотриманням правил безпеки можна запобігти біді.

Загалом, ситуацію в Луцькому районі можна вважати стабільною – переважна більшість мешканців протипожежних заходів дотримується. Хоча трапилося й кілька прикрих випадків. Поблизу села Веселе місцевий житель, обробляючи поле, усе-таки пустив обабіч «червоного півня». Як він сам зазначив, до такого небезпечного способу вдався, щоб позбутися сміття, що хтось викинув на його земельній ділянці. На вимогу рятувальників порушник усе-таки загасив пожежу.

А літня селянка із Веселого, яка підпалила у власній господі післяжнивні залишки, навідріз відмовлялася засипати полум’я піском: мовляв, допоки тримається спекотна погода, вона зобов’язана прибрати на полі. На зауваження про те, що вона порушує закон, жінка не зважала, але дізнавшись про адміністративне покарання, вогонь усе-таки загасила.

За правопорушників змушена була відповідати сільська голова Марія Лень, якій і була вручена постанова про притягнення до адміністративної відповідальності.

«6 серпня після розширеного засідання колегії облдержадміністрації у селекторному режимі доручила депутатам сільської ради обійти по округах і повідомити про рівень небезпеки усіх селян», − виправдовувалася Марія Лень. − На сьогодні готуємо листи із застереженнями щодо дотримання протипожежних норм, з якими депутати сільської ради обійдуть усі двори і пояснять кожному, що спалювати залишки сміття, стерні украй небезпечно».

Разом із тим, у цей же день були проведені рейди-перевірки торгових точок всієї області, де реалізують піротехнічну продукцію. Особливу увагу інспектори державного пожежного нагляду приділяють дотриманню підприємцями норм і правил пожежної безпеки, а також порядку зберігання, реалізації і використання піротехнічних виробів. За фактами перевірок притягнуто до адміністративної відповідальності 6 посадових осіб за порушення правил пожежної та техногенної безпеки, винесено 5 постанов на заборону реалізації піротехнічної продукції побутового призначення. Під час рейдів рятувальниками зверталась особлива увага керівників торгівельних закладів про заборону реалізації піротехнічних виробів у цей період.

Подібні рейдові перевірки триватимуть в області й надалі – наголошують рятувальники й застерігають виконувати усі протипожежні вимоги.

У зв`язку з настанням спекотної погоди, яка встановилася на території України, ГУ МНС України в Волинській області звертається до всіх жителів та гостей Волинського краю з попередженням щодо заборони використання піротехнічних виробів. Лихові, як відомо, легше запобігти, аніж у період спекотного апогею приборкувати пожежу, спричинену чиєюсь недбалістю.

Новину додано у понеділок, 9 серпня 2010 року, о 08:55, показати всі новини за понеділок, 9 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: