ГоловнаНовини ► Підприємці Львівщини вбачають у проекті Податкового кодексу позитив, - чиновник
знайти

Підприємці Львівщини вбачають у проекті Податкового кодексу позитив, - чиновник

«Маємо підстави стверджувати, що громадськість сприйняла проект Податкового кодексу як нагальний і довгоочікуваний. Платники податків висловлюють сподівання, що прийняття цього документа забезпечить впорядкування нормативно-правової бази, стабільність податкового законодавства. Платники податків акцентують увагу на необхідності ретельного доопрацювання проекту Податкового кодексу та його прийняття», - зазначив 10 серпня під час підсумкового обласного громадського обговорення проекту Податкового кодексу в. о. голови Державної податкової адміністрації у Львівській області Віталій Пекарчук.

В.Пекарчук поінформував, що громадські обговорення доопрацьованого проекту Податкового кодексу відбулися у всіх районах та містах обласного значення Львівської області, з яких зібрано і систематизовано ряд пропозицій та зауважень.

В.о. голови ДПА у Львівській області зупинився на "нововведеннях, які не викликають суттєвих зауважень з боку платників податків": зменшення кількості загальнодержавних податків та зборів із 29 до 17, місцевих – із 14 до 5; поступове зниження ставки податку на прибуток до 20%; методологічні засади визначення бази оподаткування податку на прибуток наближені до бухгалтерського обліку; поступове зниження ставки податку на додану вартість до 17%; надання спеціальних інвестиційних пільг у вигляді податкових канікул для новостворених підприємств; надання спеціальних інвестиційних пільг, зокрема, у вигляді інвестиційно-інноваційного податкового кредиту; звільнення від оподаткування 10% прибутку, отриманого від здійснення енергозберігаючих заходів; звільнення від оподаткування прибутку, одержаного від реалізації інвестиційного проекту впродовж 3 років; запровадження дворівневої системи оскарження рішень контролюючих органів, замість існуючої трирівневої; встановлення відповідальності посадових осіб органів ДПА у разі безпідставної відмови у прийнятті податкової звітності платників податків.

В.Пекарчук наголосив на тому, що у підприємців не викликає гострої критики запропонований варіант функціонування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва.

Він також акцентував, що "у доопрацьованому проекті Податкового Кодексу відсутні положення, які стосувалися вилучення у платників податків оригіналів первинних документів без рішення суду; обстеження житла громадян будь-коли; використання у практиці адміністрування податків технічних засобів, зокрема фото-, відео- та аудіофіксації; проведення опитування фізичних осіб; донарахування податкових зобов’язань без рішення суду; проведення документальних невиїзних перевірок без рішення керівника податкового органу; оподаткування банківських депозитів податком на доходи з фізичних осіб". "Громадськість позитивно оцінює ці кроки, сприймає як підтвердження здорової реакції на критичні зауваження", - зазначив В.Пекарчук.

Новину додано у вівторок, 10 серпня 2010 року, о 17:01, показати всі новини за вівторок, 10 серпня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Економіка", показати всі новини по темі "Економіка"

Ще новини по темі:

  • Цены на железную руду в 2014 году

    Цены на железную руду в 2014 году (05.03.2014 14:21)

    Vale не прогнозирует снижение стоимости железной руды
  • Вперше на Волині село розвиватимуть відповідно до стратегічного плану (19.09.2012 8:25)

    21 вересня 2012 року о 15:00 у будинку культури с. Козин Рожищенського району відбудеться круглий стіл на тему «Від спільних дій до успіху громад». Головна мета круглого столу – показати сільським громадам їхній потенціал, а також можливості для соціально-економічного розвитку села.
  • Янукович почне вирішувати проблеми українського села?

    Янукович почне вирішувати проблеми українського села? (18.09.2012 16:00)

    Як відомо, в українських селян та і взагалі в українського села – чимало проблем. Вирішити їх напередодні виборів вирішили у президентській команді. Серед найбільш популярних – це відтік сільських жителів, які не бачать перспективи, проживаючи у рідних населених пунктах, а поєднують своє благополуччя та майбутнє життя лише з урбанізованим містом.
  • Австралія хоче інвестувати у розбудову інфраструктури Львівщини (12.08.2010 20:37)

    Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Австрійській Республіці та Україні (за сумісництвом) Майклом Поттсом.
  • На Львівщині зібрано близько 80% зернових (12.08.2010 20:22)

    На Львівщині зібрано 78,8% зернових і понад 75% ранніх зернових. Про це 12 серпня під час прес-конференції повідомив заступник голови львівської облдержадміністрації Ярослав Панюра.