ГоловнаНовини ► На військовому полігоні Володимирщини працюють піротехніки (ФОТО)
знайти

На військовому полігоні Володимирщини працюють піротехніки (ФОТО)

Тривають роботи із очищення від боєприпасів території колишнього військового полігону у Володимир-Волинському районі. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в ГУ МНС Волині.

На виконання Плану реалізації заходів Державної цільової соціальної програми протимінної діяльності МНС України на 2009-2014 роки, з метою очищення від вибухонебезпечних предметів ділянки території колишнього військового полігону м.Володимира-Волинського (землі Устилузької міської ради) та їх знищення, починаючи з 5 липня тут працює піротехнічна група Головного управління МНС України у Волинській області.

Волинські піротехніки уважно обстежують територію, підіймаючи наверх артилерійські снаряди, гранати, патрони часів Великої Вітчизняної війни, перевіряючи кожен сантиметр землі. 6 серпня на визначеній території був обладнаний майданчик для підриву вибухонебезпечних предметів. З огляду на те, що у цей день підлягали знищенню близько 80 боєприпасів, були сформовані декілька закладок для здійснення вибухів.

Разом з піротехніками на полігоні постійно працює пожежна автоцистерна з черговою зміною вогнеборців, їхнє завдання – не допустити можливої пожежі у лісових насадженнях.

За словами заступника начальника ГУ МНС України в області Віталія Горшкова, піротехніки виконують своє завдання у вкрай непростих умовах. В усьому виною незвичайний температурний максимум, що встановився в Україні. Працівники групи піротехнічних робіт одягнуті у важкі шоломи та бронежилети. Незважаючи на це, завдання, поставлене МНС України, буде виконане у запланований термін.

Піротехніки вже обстежили близько 100 гектарів полігону та віднайшли 47 боєприпасів. Роботи із очищення території тривають. Після очистки полігону органи місцевого самоврядування планують передати його у цивільне використання.

Новину додано у середу, 11 серпня 2010 року, о 11:47, показати всі новини за середу, 11 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: