ГоловнаНовини ► Екологи Волині виявили в області порушення норм, встановлених водним кодексом України
знайти

Екологи Волині виявили в області порушення норм, встановлених водним кодексом України

Спеціалісти Держекоінспекції у Волинській області в липні були залучені до проведення перевірок Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні видобування підземних прісних вод комунальними господарствами Рогожанської та Стенжаричівської сільських рад для питних потреб громади. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у Держекоінспекції Волині.

Під час проведення перевірок було встановлено, що комунальне господарство Стенжаричівської сільської ради здійснює водокористування однієї артсвердловини без наявності дозволу на спецводокористування та не забезпечило дотримання правового режиму І поясу Зони санітарної охорони даної свердловини. Комунальне господарство Рогожанської сільської ради здійснює облік видобутої води не у відповідності до встановлених вимог.

Комунальні господарства не отримали спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування підземних прісних вод. За виявлені порушення природоохоронного законодавства керівників комунальних господарств притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Новину додано у середу, 11 серпня 2010 року, о 16:03, показати всі новини за середу, 11 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: