ГоловнаНовини ► Янукович заявив, що не допустить цензури в Україні
знайти

Янукович заявив, що не допустить цензури в Україні

Президент України Віктор Янукович заявляє, що не допустить цензури в Україні. Про це йдеться у листі-відповіді Глави держави на відкритий лист Міжнародного інституту преси.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Президента.

«Ще раз заявляю – процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів. Факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки.

Стосовно рішення суду щодо телеканалів ТVi і 5-ий, то я як громадянин і як Гарант Конституції не маю права впливати на суди. І думаю, що журналісти тут, як ніхто, повинні підтримати мої принципові позиції. Разом з тим, я завжди казав, що зроблю все можливе для того, щоб 5 канал продовжував мовити. Я сам часто дивлюся його передачі, зустрічаюся з журналістами П'ятого. Даю їм інтерв'ю. Я зацікавлений в тому, щоб в Україні було якнайбільше нових незалежних каналів, в тому числі це стосується й ТVi. Але, повторюю, я не втручаюся в їх господарську діяльність. І тим паче не втручаюся в роботу судів. Був і залишаюся відкритим для преси. І роблю все, щоб журналісти почувалися в Україні вільними. До речі, днями одна дуже гостра журналістка навіть звинуватила Адміністрацію Президента в тому, що "в АП пропаганды нет" і що ми не впливаємо на політику телеканалів. Я сприйняв цю критику як великий комплімент. Я прагну, щоб ми не займалися пропагандою, не нав’язували журналістам свого бачення ситуації, а давали їм можливість просто правдиво відображати життя суспільства.

Мушу, однак, зауважити – журналістика в Україні буває різна. Є серед публікацій і відверто замовні. Є непрофесійні – без перевірки фактів і т.д. Розумію – це процес росту. І по мірі того, як будуть розвиватися демократичні процеси в Україні – будуть рости і стандарти журналістики.

Радий вам повідомити, що вже після Дня Незалежності України в регіонах стартують публічні обговорення нашої концепції Громадського телебачення, яке я прагну створити в Україні. Приєднуйтесь. Вносьте свої пропозиції. Працюймо разом в атмосфері доброзичливості. Бо лише так ми допоможемо Україні йти демократичним шляхом», - зазначено в листі.

Нагадаємо, 10 серпня Міжнародний інститут преси звернувся із відкритим листом до Президента України, закликаючи Віктора Януковича звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку, якраз відколи він обійняв найвищу посаду.

Новину додано у середу, 11 серпня 2010 року, о 16:04, показати всі новини за середу, 11 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: