ГоловнаНовини ► У Львові прокуратура визнала незаконним будівництво на Погулянці
знайти

У Львові прокуратура визнала незаконним будівництво на Погулянці

Прокуратура Львова встановила, що рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, яке дозволяло будівництво житлових будинків на вулиці Погулянка, 4-а і встановила, прийняте з порушенням вимог чинного законодавства.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі прокуратури міста Львова, всупереч ст. ст. 23, 24 Закону України «Про планування та забудову територій», п. 5.9, п.5.12 ДБН України «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження містобудівного обґрунтування», містобудівне обґрунтування погоджується з відповідними органами містобудування та архітектури, земельних ресурсів, охорони культурної спадщини, природоохоронним та санітарно-епідеміологічним органом. Однак, виконавчий комітет Львівської міської ради, приймаючи рішення, не врахував, що містобудівне обґрунтування будівництва 5-ти поверхових будинків на вул. Погулянка, 4-а, та знесення існуючої будівлі не отримало позитивного висновку управління охорони історичного середовища Львівської міської ради на.

Водночас, висновком Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області погоджено містобудівне обґрунтування за умови врахування громадських інтересів при розміщенні багатоквартирних житлових будинків, однак, як встановила перевірка, інтереси громадськості при затвердженні містобудівного обґрунтування не враховані.

Відтак, прокуратура міста скерувала позовну заяву про скасування незаконного рішення виконавчого комітету Львівської міської ради до Личаківського районного суду Львова. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-кому користуватись та розпоряджатись земельною ділянкою по вул. Погулянка, 4а у м. Львові.

Нагадаємо, що у Львові впродовж кількох місяців триває суперечка щодо забудови на Погулянці.

Новину додано у середу, 11 серпня 2010 року, о 19:57, показати всі новини за середу, 11 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: