ГоловнаНовини ► Мешканців Рівненщини закликали вивісити синьо-жовті прапори
знайти

Мешканців Рівненщини закликали вивісити синьо-жовті прапори

Рівненська обласна організація Народного Руху України звернулась до громадськості області із закликом до кожного мешканця області «у День державного прапора 23 серпня, а також в День незалежності України 24 серпня вивісити синьо-жовте знамено на балконі своєї оселі або біля свого будинку». Звернення було зачитано сьогодні під час сесії Рівненської обласної ради.

«23 серпня Україна всьоме святкуватиме День державного Прапора.

Державний стяг – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – Герб, Прапор, Гімн. Українська національна традиція символічного відображення світу формувалася упродовж кількох тисячоліть. Ключем до розуміння як народного, так і державного аспектів є її чільні символи – жовта і синя барви», - наголосили рівненські «рухівці».

«Національний синьо-жовтий стяг – це нагадування кожному з нас про звитяжне героїчне минуле української нації, а належне вшанування прапора є демонстрацією відданості українській національній ідеї – побудові незалежної, демократичної, заможної європейської держави.

Тому закликаємо кожного мешканця області у День державного прапора 23 серпня, а також в День незалежності України 24 серпня вивісити синьо-жовте знамено на балконі своєї оселі або біля свого будинку», - йдеться у зверненні «рухівців».

Новину додано у четверг, 12 серпня 2010 року, о 14:42, показати всі новини за четверг, 12 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Рівненщина, показати всі Новини Рівного
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: