ГоловнаНовини ► У волинському селі хочуть по-рейдерськи захопити дитсадок?
знайти

У волинському селі хочуть по-рейдерськи захопити дитсадок?

Волинська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» стурбована спробами фактичного знищення дошкільного навчального закладу в селі Гуща Любомльського району, – про це «Волинську правду» повідомили у прес-службі організації.

Зі слів мешканців села, Гущанський сільський голова Дмитро Маляс (Блок Литвина) намагається виселити дитсадок із нинішньої будівлі у приміщення школи, яке не відповідає нормам функціонування дошкільних навчальних закладів. Влада нехтує тим, що безпека та якісні умови перебування дітей у навчально-виховних закладах мають бути пріоритетними та забезпечуватись у чіткій відповідності з існуючими нормами.

Внаслідок таких дій кількість дітей, що перебувають у дитсадку, доведеться скоротити вдвічі. І це в той час, коли в державі катастрофічно бракує місць для навчання у дошкільних закладах – щойно народжених дітей записують у чергу, щоб вони потім змогли потрапити в дитсадок. Влада не зважає і на той факт, що в Гущі багато молодих сімей, і вони вже проводять збір підписів проти виселення дитсадка з приміщення, в якому він перебуває.

«Свобода» припускає, що за наміром перенесення дитсадка у Гущі криються спроби рейдерського захоплення цього приміщення. Є підстави вважати, що стара будова дитсадка використовуватиметься надалі не за призначенням. Окрім того, мешканці села нарікають на численні зловживання Гущанського сільського голови.

Волинська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка та голови Любомльської РДА Олександра Дзядука залишити дитячий садок села Гуща Любомльського району у нинішньому приміщенні, а також перевірити інформацію щодо зловживань Гущанського сільського голови Дмитра Маляса, а в разі виявлення порушень ініціювати питання про притягнення цієї посадової особи до відповідальності.

Новину додано у п'ятницю, 13 серпня 2010 року, о 15:41, показати всі новини за п'ятницю, 13 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: