ГоловнаНовини ► Волиняни у Львові обговорили проект Податкового кодексу України
знайти

Волиняни у Львові обговорили проект Податкового кодексу України

Волиняни взяли участь у регіональних громадських слуханнях з обговорення проекту Податкового кодексу України. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в прес-службі ОДА Волині.

Делегація Волині на чолі із заступником голови облдержадміністрації Едуардом Стоєвим у Львові взяла участь в регіональному громадському слуханні з питань обговорення проекту Податкового кодексу України. Свої пропозиції до проекту «Фінансової біблії країни» озвучили представники ще семи областей Західної України.

Волиняни в обговоренні виступали першими. Свої пропозиції та зауваження до проекту Податкового кодексу озвучували бухгалтер АТ «СКФ Україна» Микола Смаль та голова Луцької асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу Анатолій Носалюк. Вони висловили низку зауважень. Болючою проблемою для місцевого бізнесу є невчасне повернення податку на додану вартість. А серед позитиву відзначають – систематизацію та приведення до єдиного стандарту законодавчих новел щодо ринкового збору.

Заступник міністра фінансів України Тетяна Єфименко зазначила, що у Львові відбулись вже треті регіональні громадські слухання. «В підприємців усієї України є велика кількість запитань та пропозицій щодо цього документу. Ми врахуємо усі зауваження, узагальнимо та оприлюднимо їх. Мінфін дуже тісно співпрацює з податківцями та митниками. Далі мають бути громадські слухання. Я впевнена, що Верховна Рада України проголосує за цей документ, а ми зробимо для того усе необхідне», – констатувала вона.

Присутній на засіданні заступник голови ДПА України Сергій Лєкарь наголосив: «Ми повинні створити прозорі, добросовісні, зрозумілі умови оподаткування. Забезпечити в документі виконання всіх функцій з сплати податків та показати прозорі процедури їх адміністрування». Він сподівається, що новий Податковий кодекс презентує Україну в надзвичайно прогресивному вигляді в європейському суспільстві.

Податковий кодекс України в контексті Програми економічних реформ на 2010-2014 роки спрямований на реалізацію спільної місії Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Вітчизняному бізнесу потрібні менша кількість податків, нижчі ставки та узгоджені між собою норми податкового законодавства. Прийняття Податкового кодексу України дозволить Україні за 10 років увійти до 20-ки найбільш економічно розвинених країн світу

Новину додано у п'ятницю, 13 серпня 2010 року, о 17:58, показати всі новини за п'ятницю, 13 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: